Skip to main content
Petek, 22. september 2023
07.06.2021
11:17
Dom upokojencev Brežice, oktober 2020
Foto: arhiv ePosavje
V Domu starejših občanov Brežice od ponedeljka, 7. junija, telefonsko naročanje ni več potrebno. Za obiske so predvideli vse dni v tednu od 10. do 17. ure, še vedno bo potrebno upoštevati ukrepe.

Obiski vse dni v tednu od 10. do 17. ure

BREŽICE Kakor so sporočili iz doma, od ponedeljka, 7. junija, telefonsko naročanje obiskov ni več potrebno. Obiski bodo vse dni v tednu od 10.00 do 17.00 ure. Še vedno pa je, da v skrbi za ohranjanje zdravja stanovalk in stanovalcev ter vseh nas, potrebno spremljati zdravstveno stanje obiskovalcev ter upoštevati vsa priporočila za preprečevanje širjenja okužb SARS–CoV-2-

Tako lahko na obisk k posameznemu stanovalcu prideta do dve zdravi osebi. Ob prihodu vas bomo povabili k merjenju telesne temperature, preverjanju morebitnih simptomov okužbe, razkuževanju rok in k izpolnitvi izjave o vašem zdravstvenem in epidemiološkem stanju. Obisk bodo dovolili obiskovalcem, ki so zdravi, oziroma brez suma na okužbo.

Upoštevajte vse veljavne ukrepe

Ob obisku bo potrebno upoštevati vse higienske ukrepe, kot so razkuževanje rok, ustrezno nošenje kirurške zaščitne maske je v prostorih Doma obvezno, še vedno je potrebna ustrezna razdalja. Ob upoštevanju higienskih ukrepov lahko vašega sorodnika obiščete tudi v sobi, pri čemer je pomembno, da obiskovalci ne uporabljate drugih skupnih prostorov Doma. V dvoposteljni sobi je potrebno poleg navedenih preventivnih ukrepov upoštevati tudi razdaljo do sostanovalca.

"Obisk naj poteka na zunanjih površinah"

"Nepomični stanovalci bodo obiske sprejemali v sobah, ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov. V kolikor bi želeli nepomičnega stanovalca odpeljati na zunanje površine Doma, se je za pripravo stanovalca potrebno predhodno dogovoriti z odgovorno osebo na posamezni enoti Doma. V kolikor je le mogoče naj obisk vašega sorodnika poteka na zunanjih površinah Doma," dodajajo v sporočilu.

Brežice, dom upokojencev, november 2020

Izhodi stanovalcev po predhodnem dogovoru

Bodo pa izhodi stanovalk in stanovalcev potekali po predhodnem dogovoru z odgovorno osebo na posamezni enoti Doma. "Za izhode se lahko z odgovorno osebo dogovorite vsak dan od ponedeljka do petka med 9.30 in 11.30 uro preko telefonske številke recepcije 07 49 91 701. Vljudno vas naprošamo za upoštevanje in spoštovanje priporočil, saj lahko le skupaj ustrezno poskrbimo za varnost stanovalk in stanovalcev. Z odgovornim ravnanjem bomo lahko še naprej ohranjali možnost obiskov, druženja in s tem zadovoljstva, ki ga prinašajo socialni stiki in medsebojna bližina," še pravijo.

(eP)

brežice
koronavirus
covid19

Pridružite se nam

Novice iz Posavja