Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
25.11.2020
11:00
DSO Krško, 24. november 2020
Foto: arhiv ePosavje
V Domu starejših občanov Krško je trenutno okuženih 32 stanovalcev in šest zaposlenih. V domu natančno spremljajo zdravstveno stanje in splošno počutje vseh, pravi direktorica Nuša Masnik.

V torek dopoldne potrjenih 31 primerov med stanovalci in 6 med zaposlenimi

Stanje okužb v Domu starejših občanov Krško

KRŠKO V ponedeljek so pri stanovalcih in zaposlenih vzeli 102 brisa, po prejetih rezultatih testiranja pa je v Domu starejših občanov Krško trenutno okuženih 31 stanovalcev in šest zaposlenih.

"Vsi stanovalci se počutijo relativno dobro"

"Danes smo pobrali nadaljnje brise in današnji v to številko niso vključeni. Vsi stanovalci se počutijo relativno dobro, dodaja Masnikova. "Nihče izmed njih nima izrazitih znakov oz. simptomov koronavirusne bolezni."

Zdrave stanovalce preselili v dnevni center na Vidmu

Vsi okuženi stanovalci so v rdeči coni, ki je še vedno organizirana v Naglju, zdaj pa prehaja v Vijolico. "V ta namen so stanovalce Vijolice preselili v novi dnevni center podmornica na Vidmu. Tam se nahajajo izključno zdravi stanovalci in bodo tam tako dolgo, dokler bomo tukaj potrebovali prostor za vzpostavitev rdeče cone."

Tisti, ki so bili prepoznani kot v tveganem stiku, so v sivi coni

Stanovalci, ki so bili kakor koli prepoznani, da so bili v tveganem stiku, so nameščeni v sive cone, kjer se sčasoma izkaže, ali so okuženi, še dodaja direktorica doma.

Dnevni center na Vidmu, Krško

V dnevnem centru že prebiva 12 stanovalcev

Stanovalce iz skupine Vijolica preselili v dnevni center Podmornica

V torek so stanovalce iz skupine Vijolica selili v dnevni center Podmornica. "Pri tem gre neizmerna zahvala sodelavcem, ki so poprijeli vsak za svoje delo in s skupnimi močmi pomagali, da so stanovalci kosilo jedli že v novih prostorih. Tukaj je sedaj novi dom za nekaj časa našlo 12 naših stanovalcev," so popoldne sporočili iz Doma starejših občanov Krško. Z njimi ostajajo iste zaposlene, ki poznajo navade in potrebe vsakega posebej, iz doma pa jim ob tem želijo prijetno vključitev v novo okolje in predvsem, da jih tu okužba ne najde.

Kdo vse je pomagal pri selitvi?

Kot so dodali, "so nam pri selitvi pomagali OŠ Mihajlo Rostohar z voznikom in kombijem za prevoz oseb z invalidskimi vozički, Civilna zaščita Krško – GZ Krško, ki je prispevala voznika in kombi PGD Brege, Elmont d.o.o. Krško z izposojo tovornega vozila ter tudi Policijska postaja Krško in Redarstvo Krško za dogovorjeni odpustek pri kratkotrajnih postankih na pločniku."

"Še naprej izvajamo vse ukrepe za zajezitev prenosa virusa"

V domu so sicer danes vzeli večje število kontrolnih brisov, vendar rezultatov do popoldneva še niso imeli. "Včeraj je bilo ugotovljeno še nekaj dodatnih pozitivnih brisov, skupaj beležimo 32 okuženih stanovalcev in 6 zaposlenih. Še naprej izvajamo vse ukrepe za zajezitev prenosa virusa. Stanovalci se še vedno počutijo stanju primerno, nihče nima resnih zapletov in težav, ki bi bile povezane s COVID-19," dodajajo.

(bš)

krško
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja