Skip to main content
V Posavju 4.6° C Četrtek, 8. december 2022
21.12.2020
15:16
Dom upokojencev Sevnica
Foto: arhiv ePosavje
V Domu upokojencev Sevnica od 16. do 19. decembra niso zabeležili novih primerov okužbe s SARS-CoV-2 virusom, od ponedeljka sprejemajo pakete za stanovalce.

"Vsaka sprememba na bolje nas navdaja, da bomo praznike doživeli bolj mirno"

SEVNICA "Situacija pri nas se z majhnimi koraki postopoma izboljšuje. Vsaka sprememba na bolje nas navdaja z velikim veseljem in upanjem, da bomo praznike doživeli bolj mirno in bolj sproščeno. Izredno veseli smo, da se v času od zadnjega sporočila, od 16. decembra 2020, ni spremenilo število okuženih," pravijo v Domu upokojencev Sevnica.

V delovni proces se vračajo sodelavke, ki so prebolele COVID-19

V delovni proces se počasi vračajo tudi sodelavke, ki so prebolele Covid – 19. Ob tem dodajajo, da je izpad kadra še vedno velik, zaposleni pa se soočajo s prekomerno utrujenostjo. "Vsakodnevno iščemo najrazličnejše rešitve, da bi vrzel, ki je nastala ob izpadu kadra, nadomestili. Na tem mestu se zahvaljujemo za pomoč sodelavkam iz DUO Impoljca in DU Brežice, študentki, ki nam že pomaga, ter študentkama, ki se bosta v ponedeljek priključili našemu kolektivu in nudili potrebno pomoč pri izvajanju storitev."

Zapis dopolnjujemo.

"Stanovalcem in stanovalkam želimo približati domačnost, kolikor se le da"

V Domu upokojencev Sevnica bodo od ponedeljka, 21. decembra 2020, skladno s priporočili NIJZ, ponovno začeli sprejemati pakete za stanovalce. "Ker smo v času praznikov, želimo stanovalcem in stanovalkam približati domačnost, kolikor se le da," pravijo.

Upoštevajte smernice!

Ob tem prosijo za upoštevanje smernic. Ob pošiljanju domačih dobrot poskrbite, da so le-te v hermetično zaprti posodi, ki omogoča razkuževanje (ne v PVC vrečkah). Ne pošiljajte cvetja, oziroma daril, ki se ne dajo razkužiti, prebrisati. Stvari naj bodo spravljene v škatlah, ne v darilnih vrečkah, da lahko zunanjost ustrezno razkužimo. Prosimo vas, da nam pri posredovanju vaših paketov pomagate, da bomo lahko zagotovili razkuževanje, potrebno varnost in da bo vsebina paketov čimprej prispela do vaših dragih. V nasprotnem primeru bomo morali upoštevati 72-urno karanteno, da vsebina »odleži«.

"Naj bodo predpraznični dnevi čimbolj mirni, naj vlivajo optimizem in upanje"

"Naj bodo predpraznični dnevi za vse čimbolj mirni, naj vlivajo optimizem in upanje. Vsi skupaj si bomo še naprej prizadevali po najboljših močeh, da nam uspe čimprej premagati to težko situacijo," še dodajajo.

(bš)

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja