Skip to main content
V Posavju 12.4° C Četrtek, 6. maj 2021
10.01.2020
18:13
Gozdna terapija, predavanje
Foto: Knjižnica Brežice
Na prvi četrtkovi prireditvi v letu, 9. januarja 2020, so v Knjižnici Brežice skupaj s Klubom zdravljenih alkoholikov Brežice (Klub ZA) gostili dogodek Gozdna terapija.

Gozdna terapija

BREŽICE Predavanje je bilo že štirinajsto v nizu omenjenih sodelovanj in tokratna gostja je bila Tanja Yrska. Po uvodnem nagovoru predsednice Kluba ZA Andreje Les, smo prisluhnili zanimivemu predavanju naše četrtkove gostje.

Po izobrazbi diplomirana inženirka gozdarstva je v gozdu našla uteho in možnost terapije. Sama redno obiskuje gozd in stremi k čim pogostejšemu obiskovanju pragozda. Obisk gozda namreč pomembno pozitivno vpliva na nivo življenjske energije, znižuje zaskrbljenost, depresijo in jezo. Redno obiskovanje gozda lahko pomaga znižati riziko psihosomatskih obolenj. Pomembno vpliva tudi na našo samozavest in razpoloženje ter duševno zdravje na sploh.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

Ugotavlja, da so spremembe v razpoloženju zaznane po dveh oziroma štirih urah po obisku gozda. Tako tudi priporoča, da naši obiski trajajo toliko časa. Najbolj pozitivno vplivajo gozdovi skozi katere tečejo potoki in reke. Tako v kombinaciji vode in dreves terapijo nudi tudi z izdelavo Bachovih kapljic.

V raznolikosti gozdov vidi različne možnosti terapevtskih učinkov. Kot bi obiskovali raznolike prijatelje, nam raznolika drevesa lahko nudijo celo paleto tolažbe in objemov.

Ela Gaborovič,
Knjižnica Brežice

brežice
knjižnica brežice
fotogalerija

Pridružite se nam