Skip to main content
V Posavju 13.2° C Četrtek, 23. marec 2023
22.08.2019
09:16
Grafika: Ansat TV
V Koprivnici so prejšnji četrtek obeležili krajevni praznik. Ob praznovanju je predsednik krajevne skupnosti izpostavil vidnejše projekte in pridobitve, ki so zaznamovale minulo obdobje.

Obnova osnovne šole ena večjih investicij

Želijo si prepotrebne obnove regionalne ceste

KOPRIVNICA Ena večjih investicij v Krajevni skupnosti Koprivnica je obnova tamkajšnje osnovne šole. "Dozidali bodo dve učilnico, knjižnico, prenovili bodo kuhinjo, uredili bodo zunanjo ureditev. To je ena večjih investicij v naši krajevni skupnosti," pove Damjan Bogovič, predsednik Sveta Krajevne skupnosti Koprivnica. Letos so oziroma še bodo obnovili okoli 1200 metrov lokalnih cest.

Letos so obnovili lokalno cesto odcep Mirt – Vertovšek v dolžini 650 metrov. "Gre za modernizacijo ceste, v enem delu smo jo razširili, uredili posedke in jo na novo preplastili," dodaja Bogovič

Služnosti za kolesarsko stezo

V tem letu so prav tako pridobivali služnosti za izgradnjo kolesarske steze, ki je predvidena do konca leta 2022. Bogovič pravi, "da potekajo aktivnosti za prepotrebno obnovo regionalne ceste, v začetku kolesarske steze od Koprivnice do odseka za Jerički Dol. Želeli bi, da se obnovi celoten odsek regionalne ceste, ki je res v zelo slabem stanju."

Največji problem so dostopne poti

Potrebe in želje se kažejo po kakovostni gospodarski infrastrukturi. Bogovič še doda, "da je naša krajevna skupnost zelo razgibana, tereni so razgibani. Imamo nekaj problemov z usadi in plazovi, ceste so strme, največji problem pa so dostopne poti. Optično omrežje ima pri nas skoraj vsaka hiša. Koprivnica je na javnem vodovodu v upravljanju Kostaka, imamo pa še en vaški vodovod na Velikem Kamnu, ki pa tudi dobro funkcionira."

Letni proračun znaša približno 27.000 evrov

Letni proračun Krajevne skupnosti Koprivnica znaša približno 27 tisoč evrov. "Veseli smo vsake investicije, ki jo speljemo s pomočjo Občine. S temi 27.000 evri večino porabimo za zimsko in letno vzdrževanje cest ter praznovanje krajevnega praznik," še dodaja Damjan Bogovič. Krajevna skupnost Koprivnica sicer šteje približno 700 krajanov.

Ansat TV

krško
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja