Skip to main content
V Posavju -1.9° C Torek, 31. januar 2023
16.08.2021
17:16
 Marjan Jerele, Kostanjevica na Krki
Foto: ePosavje.com
Kostanjevica na Krki je še enkrat več odkritje letošnjega poletja. Pogovarjali smo se z domačinom, ki nam je razkril nekaj zanimivosti tokratne turistične sezone. Marjan Jerele ima mestno čolnarno.

Turizem v Kostanjevici na Krki: Trudijo se, da bi zvišali raven ponudbe

KOSTANJEVICA NA KRKI Domačin Marjan Jerele v okviru mestne čolnarne izposoja čolne, pripravlja izlete s kanuji, na levem bregu Krke ima bar na plaži, pa tudi prostor za piknike. "Občina ima v bližini sicer postajališče za avtodome, a je v poletnih mesecih takšna gneča, da avtodomi parkirajo vsepovsod," pravi Jerele.

Po lanskem letu, ko so imeli v Kostanjevici na Krki v glavnem domače goste, Jerele letos opaža tudi tuje turiste, predvsem iz Nizozemske, Belgije, Nemčije in Francije. 

Tujci odkrivajo Kostanjevico in okolico

Domačini uživajo v kopanju, čolnarjenju in zabavi

Tujci, tako sogovornik, odkrivajo Kostanjevico in okolico, domači gostje pa uživajo v kopanju, čolnarjenju, zabavi in piknikih. Zanimanje za izposojo čolnov je ves čas zelo veliko. V svojo ponudbo vsako leto dodajo kaj novega, letos je to peskovnik za otroke. V cilju, da kostanjeviško turistično ponudbo dvignejo na še višjo raven, pa že načrtujejo novosti za prihodnje leto.

(bš, eP)

kostanjevica na krki
turizem

Pridružite se nam

Novice iz Posavja