Skip to main content
V Posavju 19.9° C Sobota, 1. oktober 2022
21.01.2021
17:54
Lamutov likovni salon Galerije Božidar Jakac po potresu 2021
Foto: arhiv ePosavje
Poročali smo že, da so v občini Sevnica začeli s popisom škode po seriji potresov v zadnjem mesecu dni. V Kostanjevici na Krki bodo zbirali prijave o škodi do 27. januarja.

Popis škode po potresih v kostanjeviški občini

Prijave škode zbirajo do 27. januarja

KOSTANJEVICA NA KRKI Poročali smo že o škodi, ki so jo v kostanjeviški občini zabeležili po seriji potresov od 28. decembra 2020 do danes. Med drugim so škodo zabeležili tudi v Lamutovem likovnem salonu Galerije Božidar Jakac in v stavbi nekdanjega cistercijanskega samostana. Popis škode po potresu bo po kriterijih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje v občini Kostanjevici na Krki izvajala občinska komisija.

Najprej pokličite na Občino Kostanjevica na Krki

Kot pravijo v Kostanjevici na Krki, naj oškodovanci za popis škode najprej pokličejo na Občino Kostanjevica na Krki na telefonsko številko 08 20 50 617 in sicer najkasneje do 27. januarja 2021 do 15. ure ter sporočijo podatke, kot so ime in priimek oškodovanca, naslov prebivališča, lokacijo poškodovanih objektov, predmet škode, kontaktno telefonsko številko in e-naslov.

Ogled na terenu

Imejte pripravljene podatke

Kakor pravijo, si bo škodo na naslovu vsakega prijavitelja/oškodovanca na terenu ogledala občinska komisija, ki se bo predvidoma najavila dan pred ogledom. Ob tem zaradi čim učinkovitejšega popisa škode na terenu prosijo, da imajo naj oškodovanci pripravljene podatke, kot so parcelna številka, na kateri stoji poškodovani objekt, podatek o vrsti objekta, letu zgraditve objekta, neto uporabno površino poškodovanega objekta, davčno številko in EMŠO lastnika objekta, obvezne so fotografije o nastali škodi. "Občinska komisija bo izvedla popis škode ter vse podatke in oceno škode vnesla v obrazec 3 – uničen objekt in obrazec 4 – delna škoda na objektih," dodajajo.

(bš)

potres
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja