Skip to main content
V Posavju 6.3° C Sobota, 4. februar 2023
22.07.2021
10:31
Nova šola v Krmelju
Grafika: Občina Sevnica
V sevniški občini bodo v naslednjih letih poleg gradnje novih prostorov za OŠ Ane Gale izgradili novo osnovno šolo tudi v Krmelju. Objekt bo v treh etažah, ocena investicije dobrih 6 milijonov evrov.

V Krmelju bodo dobili novo šolo

SEVNICA Na Občini Sevnica so namreč v torek objavili javno naročilo za izdelavo projekta za gradbeno dovoljenje in projekta za izvedbo za nove prostore Osnovne šole Krmelj. Kot pravijo v dokumentaciji, v Krmelju načrtujejo gradnjo nove osnovne šole ter prizidavo vrtca po odstranitvi obstoječe šolske stavbe.

Kaj vse bo v novih prostorih?

V pritličju nove šole bodo skupni prostor, garderobe, knjižnica z multimedijsko učilnico, specialna učilnica s kabineti, sklop treh učilnic prve triade s pomožnimi prostori, centralna kuhinja, servisni prostori in sanitarije. V nadstropju so učilnice 4. in 5. razreda, specialne učilnice s kabineti in sanitarije. V mansardi so predvideni prostori za zaposlene. oz. prostori uprave.

V prizidavi vrtca bodo uredili dve novi igralnici z lastnimi sanitarijami in pripadajočimi prostori z izhodom na novo otroško igrišče na mestu odstranjene obstoječe šole. Obstoječi vrtec s prizidavo in nova šola bodo po novem povezani s telovadnico skozi povezovalni hodnik, ki bo omogočil ločeno funkcijo in skupno uporabo vseh sklopov po potrebi.

V treh etažah

Tlorisne dimenzije nove šole na stiku z zemljiščem so s prizidkom vrtca vred 101,6 x 38,5 m, dimenzija najbolj izpostavljenih delov pa je po načrtih 101,6 x 41,5m, višina najvišjega dela je 13.5 m. Objekt ima tri etaže, pritličje, nadstropje, mansardo. Objekt se delno priključuje na obstoječe priključke gospodarske javne infrastrukture. Te bodo obnovili in jim povečali kapaciteto, oziroma prestavili in naredili nove. 

50 parkirnih mest

Z novim objektom bodo preuredili tudi zunanjo ureditev, prilagodili jo bodo novim potrebami, pred šolo bodo uredili nova parkirišča, skupaj jih bo tako 50.

(eP)

sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi