Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
24.02.2022
15:37
Foto: ePosavje.com
Po večletnih prizadevanjih in željah gasilcev bo tudi v Krškem kmalu zrasel regijski vadbeni poligon. Gradbeno dovoljenje že imajo, letos je na vrsti izdelava projektne dokumentacije.

Vadbeni poligon bo namenjen praktičnem usposabljanju gasilcev iz celotne regije, v sklopu katerega se bodo izvajale vaje s cevmi, lestvami, vaje v vrvni tehniki, reševanju iz višin in globin, če navedemo nekatere. Na vadbenem poligonu bo možno izvajati tudi vaje in tekmovanja gasilsko športnih tekmovalnih disciplin

V Krškem za ta objekt v tem letu načrtujejo izdelavo projektne dokumentacije, gradbeno dovoljenje so že pridobili. Poligon bo stal na lokaciji nekdanjega krškega bazena, torej tik za stavbo poklicne gasilske enote. "Urejeni so dovozi z obeh strani, postavljena je vsa infrastruktura, tudi prostorsko je na Mestni občini Krško že urejeno, namenjeno gasilsko reševalni dejavnosti in dejansko samo čakamo na izvedbo dokumentacije in odobritev sredstev," je ob tem dejal direktor Poklicne gasilske enote Krško Aleš Stopar. Kot še dodaja, je soinvestitor poligona Gasilska zveza Slovenije. Zaenkrat sicer še ni znano, kdaj naj bi stekla dela za njegovo izgradnjo.

(eP)

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja