Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
13.07.2020
11:55
Obnova ulic v Krškem
Grafika: PISO / ePosavje.com
Po obnovi več ulic na Vidmu - med drugim Cankarjeve, Zdolske, Papirniške ulice in na Resi, bodo v Krškem nadaljevali z obnovo ulic. Objavili so javno naročilo za obnovo štirih novih ulic.

V Krškem nadaljujejo z obnovo mestnih ulic

Trubarjeva in Kajuhova na Vidmu

KRŠKO V začetku tedna so namreč na Občini Krško objavili javno naročilo za ureditev štirih ulic v Krškem. Tako bodo v štirih sklopih obnovili štiri ulice, na Vidmu bodo na vrsto prišle obnove Trubarjeve in Kajuhove ulice nad Osnovno šolo Jurija Dalmatina Krško.

Pod Pristavo nad Rostoharjevo ulico in Humekova ulica pri MC-ju

Tretji sklop je namenjen obnovi ulice Pod Pristavo in Pavlinove ulice (Prečica - Grič) pod Rostoharjevo ulico na Griču, v četrtem sklop javnega naročila pa je predvidena obnova Humekove ulice nad Mladinskim centrom Krško.

Ponudbe bodo zbirali do 22. julija

Na Občini Krško bodo ponudbe zbirali do 22. julija 2020. Po podatkih iz sistema enarocanje.si so za obnovo Trubarjeve ulice predvideli tri mesece, za preostali tri sklope pa štiri mesece. Med drugim bodo na omenjenih lokacijah posodobili kanalizacijski sistem, ponekod tudi javno razsvetljavo, na treh lokacijah pa bodo položili tudi kabelsko kanalizacijo za priklop stanovalcev na optično omrežje ŠOEK.

Preurejanje ulic na Vidmu od leta 2018

Občina Krško je v letu 2018 preuredila ulice na Vidmu – Na Resi, Papirniško, Zdolsko in Delavsko, Kurirsko ulico med vrtcem in Zdolsko cesto. Julija lani so končali z obnovo Cankarjeve ulice, v drugi polovici lanskega leta pa so končali obnovo Šolske ulice na Vidmu.

(bš)

krško
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja