Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
21.09.2021
14:59
Krško, CPT pogoj, cepljenje
Grafika: ePosavje.com
V Zdravstvenem domu (ZD) Krško so prejšnji teden cepili trikrat več oseb kot pred 14 dnevi, nam je v torek zjutraj povedala direktorica ZD Krško Tatjana Fabjančič Pavlič. Največ zanimanja za Pfizer.

Prejšnji teden v Zdravstvenem domu Krško cepili skoraj 1200 oseb

KRŠKO Od uvedbe obveznega PCT pogoja za vse zaposlene, za dostop do velikega števila različnih storitev in dejavnosti bo minilo teden dni. V cepilnem centru Krško so prejšnji teden cepili trikrat več oseb, kot pred dvema tednoma, nam je v torek zjutraj zaupala direktorica Zdravstvenega doma Krško Tatjana Fabjančič Pavlič.

Minuli vikend so prvič cepili tudi v nedeljo

Od 13. do 19. septembra so v cepilnem centru Zdravstvenega doma Krško cepili skoraj 1200 oseb, sogovornica je povedala številko 1197 cepljenih. Do minulega vikenda so v Krškem cepili ob sobotah, tokrat pa tudi v nedeljo, skupaj nekaj več kot 200 oseb. 

Prejšnji teden so cepili trikrat več oseb kot v v tednu pred tem, ko še ni bilo pogoja PCT. Za ponedeljek, ko so cepili 130 oseb, direktorica pravi, da se kaže nadaljevanje tega trenda. "Upamo, da se bo ta trend nadaljeval in bo do konca tedna temu tudi tako."

Cepljenje tudi to soboto

V Krškem bodo nadaljevali s cepljenjem v tem tednu, vsak dan od 7. do 13. ure, ob sredah do 17. ure. "Cepili bomo tudi to soboto, 25. septembra, ob 8. do 13. ure," dodaja. Na terenu je mobilna ekipa, odzivajo se tudi na pozive podjetij, v katerih izkažejo interes za cepljenje zaposlenih.

Z vsemi odmerki v občini Krško 41,3% prebivalstva

V Posavju smo presegli 50% precepljenost s prvim odmerkom cepiva, v občini Krško je bila ta v torek zjutraj 49,1%, z vsemi odmerki cepiva pa so cepili 41,3% prebivalstva. Cepljenje v Krškem prilagajo kadrovskim kapacitetam in potrebam prebivalstva. "Cepimo vse, ki pridejo, ki si to želijo, pacientov ne naročamo. Tudi za tretje, poživitvene odmerke ne potrebujemo naročanja. Ljudem pridejo in se cepijo," dodaja. V krški občini cepijo tudi koncesionarji zasebniki. Pacienti, ki so opredeljenih pri njih, se lahko tako obrnejo na njih. 

Za vstop v zdravstveni dom PCT pogoj

Direktorica ob tem dodaja, da se je potrebno za obisk osebnega zdravnika najaviti. "Za vstop veljajo PCT pogoji, še vedno velja, da v primeru simptomov, kot so povišana telesna temperatura, suh kašelj, glavobol, boleče žrelo, izguba vonja, okusa ali težave s črevesjem ali prebavo je to razlog, da ne vstopate v zdravstveni dom. Pokličite svojega izbranega osebnega zdravnika. Če njega ni, se obrnite na nadomestnega zdravnika, ki bo v pogovoru s pacientom presodil, ali pacient potrebuje PCR testiranje ali bo pregledan v covid ambulanti, oz. v nadaljno obravnavo.

Zdravstveni dom Krško

Na zalogi imajo dovolj cepiv

V Krškem imajo na zalogi trenutno dovolj cepiva. V večji meri sicer naročajo cepivo Pfizer, s katerim trenutno opravijo največ cepljenj. "Nekje v 68 odstotkih se ljudje odločajo za cepivo Pfizer, ostalih 32 odstotkov pa Janssen. Opazili smo nekje štiri odstotke ljudi, ki se cepijo s tretjim, poživitvenim odmerkom cepiva Pfizer," je povedala direktorica ZD Krško.

Do konca tedna bodo obnovili zaloge cepiva Janssen

Na zalogi je tudi še nekaj cepiva Janssen, dodaja sogovornica, in do konca tedna pričakujejo obnovljeno zalogo tega cepiva. "To cepivo je atraktivno za tiste, ki želijo na hiter način opraviti cepljenje in s tem zadostiti PCT pogojem."

(bš, eP)

krško
zdravstveni dom krško
covid19
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja