Skip to main content
V Posavju -3° C Sreda, 1. februar 2023
15.08.2019
16:15
Foto: Občina Krško
Župan občine Krško mag. Miran Stanko je konec prejšnjega tedna s sodelavci gostil delegacijo iz turške občine Silvan pod vodstvom županje Naşide Toprak.

Ta vzhodnoturška občina iz province Diyarbakir v Južni Anatoliji je namreč vodilni partner skupnega projekta s področja ravnanja z odpadki s poudarkom na recikliranju. Županja občine Silvan Naşide Toprak, župan občine Krško mag. Miran Stanko in predsednik uprave podjetja Kostak Miljenko Muha so ob zaključku obiska podpisali tudi protokol o medsebojnem sodelovanju. Cilj skupnega projekta, ki ga s strani Občine Krško vodi direktorica občinske uprave Melita Čopar, kot strokovni vodji pa sodelujeta predsednik uprave družbe Kostak Miljenko Muha in dr. Primož Gabrič, je predvsem, da občina Silvan po zgledu krške občine pripravi strategijo ravnanja z odpadki in posledično poveča osveščenost med prebivalci na tem področju.

Gostje iz Turčije, poleg županje tudi člani občinskega sveta ter projektni koordinator, so si v okviru tridnevnega obiska ogledali Center za ravnanje z odpadki v Spodnjem Starem Gradu kot primer dobre prakse, predstavniki občin ter podjetja Kostak Krško pa so si na okrogli mizi izmenjali izkušnje s področja ravnanja z odpadki ter spregovorili o zakonodajnih okvirjih na tem področju v obeh državah ter o možnostih sodelovanja.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

Sicer pa sta župan in županja spregovorila tudi o drugih področjih dela posamezne lokalne skupnosti, kot so šolstvo, predšolska vzgoja in druge, kjer bi občini prav tako lahko našli skupne točke in sodelovali.

Občina Krško

krško
fotogalerija
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja