Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
28.05.2020
12:07
Krško, oskrbovana stanovanja
Foto: ePosavje.com
V neposredni bližini krškega doma starejših občanov poteka gradnja stanovanjske stavbe z oskrbovanimi stanovanji. Kdaj bodo dela končana in koliko stanovanj bo v novi enoti? Več v nadaljevanju.

V Krškem začetek gradnje oskrbovanih stanovanj

Na Leskovški cesti, blizu Zdravstvenega doma in Doma starejših občanov

KRŠKO Skupna površina novih stanovanj bo okvirno 1500 kvadratnih metrov, pred objektom bodo urejene zunanje površine za kakovostno preživljanje prostega časa in 18 parkirnih mest. Na objektu, ki so ga pričeli graditi aprila, se trenutno izvajajo betonska dela v kletni etaži s postavljanjem sten. "Gre za projekt z objektom z 29 oskrbovanimi stanovanji. Objekt je etažiran na klet, pritličje in dve nadstropji," pojasnjuje projektantka Mateja B. Zevnik iz podjetja Kostak GIP.

Stanovanja so umeščena v vseh etažah

V kleti so med drugim tudi skupni in tehnični prostori

Kot dodaja, so stanovanja umeščena v vseh etažah, v kleti med drugim tudi skupni in tehnični prostori. "Vse stanovanjske enote imajo ustrezno veliko shrambo, kopalnico, prilagojeno gibalno oviranim osebam, bivalni prostor s kuhinjo in jedilno mizo, dnevno sobo ter spalnico. Vsaki enoti pripada zunanja površina v obliki terase, loggie oz. balkona."

Stanovanjske enote so velike od 45 do 70 m2

Stanovanjske enote so velike od 45 do 70 kvadratnih metrov. Glavno vodilo projektiranja pa je – kot dodaja sogovornica – upoštevanje vseh zahtev in potreb uporabnikov.

Oskrbovana stanovanja v Krškem

Neoviran dostop gibalno oviranim osebam

Objekt bo zaključen predvidoma v začetku naslednjega leta

"Vse površine so zasnovane tako, da je omogočen neoviran dostop za gibalno ovirane osebe. Na zunanjih površinah se ustvarjajo kakovostni prostori za preživljanje prostega časa, umeščenih je tudi 18 parkirnih mest. Stremimo k temu, da je objekt prilagojen uporabnikom," dodaja sogovornica. Objekt bo predvidoma zaključen in predan v uporabo v začetku naslednjega leta. Investitor in izvajalec je krški Kostak.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(eP)

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja