Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
09.03.2021
19:42
Tudi v Krškem so v ponedeljek čestitali prejemnikom priznanj in letošnjim nagrajencem Civilne zaščite z območja občine Krško.

Čestitali prejemnikom priznanj civilne zaščite

KRŠKO  - Ob 1. marcu, prazniku pripadnikov Civilne zaščite, ki delujejo na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, skrbijo za učinkovito ukrepanje, rešujejo človeška življenja in premoženje ter preprečujejo usodne posledice za okolje, so na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje tradicionalno namenili priznanja posameznikom in društvom, ki so vidno prispevali na tem področju. Med letošnjimi dobitniki priznanj so bili tudi posamezniki in društva, ki delujejo na območju občine Krško. V torek so jim ob tem čestitali župan občine Krško mag. Miran Stanko s sodelavci, poveljnik štaba CZ Občine Krško Vlado Grahovac in predsednica Gasilske zveze Krško Ana Somrak.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško)

Plaketa in zlati znak Civilne zaščite

Najvišje priznanje - plaketo Civilne zaščite kot priznanje za posebne zasluge in izjemne uspehe pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine ter varovanju okolja ob naravnih in drugih nesrečah je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Krško ob 150-letnici delovanja. Zlati znak Civilne zaščite pa je ob 120-letnici aktivnega delovanja prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Podbočje.

Prejemnika dveh bronastih znakov

Na predlog Občine Krško je bronasti znak Civilne zaščite za uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči prejela Vida Junkar z Gasilske zveze Krško. Bronasti znak Civilne zaščite je na predlog Združenja slovenskih poklicnih gasilcev prejel direktor Poklicne gasilske enote Krško Aleš Stopar.

(Občina Krško, eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi