Skip to main content
V Posavju 1.8° C Torek, 26. oktober 2021
11.09.2021
16:13
Sevnica, poletje 2021
Foto: arhiv ePosavje
Poletna turistična sezona bo po prvih ocenah v praktično celotni državi boljša od lanske, v letošnji sezoni dobre rezultate beležijo tudi v Sevnici in Krškem.

V Krškem največ zanimanja za pohodne in kolesarske poti, največji osip na kulturnem področju

Letošnjo turistično sezono v Krškem ocenjujejo pozitivno, kapacitete so bile polne. "Pri nas je veliko pripomoglo k zapolnitvi kapacitet posestvo Tri lučke, ki so se tako lepo okrepile letos in imajo nove kapacitete. Poleg njih tudi hotel Kunst, ki je popolnoma prenovil sobe in ima posebne zgodbe tudi v navezavi z kulturo,” nam je povedala direktorica Centra za podjetništvo in turizem Krško Kristina Ogorevc RačičNa centru sicer ugotavljajo, da je največje zanimanje za pohodne in kolesarske poti, medtem ko največji upad obiska beležijo na področju kulture. "Kajti naše muzejske enote morajo biti prilagojene obiskom v tej epidemiji, tako da smo izgubili tiste goste, ki so k nam prihajali z avtobusi in sedaj sprejemamo goste, ki prihajajo individualno, v parih, družinsko …"

Na dopustovanje domačih gostov so pozitivno vplivali turistični boni

S turistično sezono so zadovoljni tudi v sevniški občini, kjer beležijo boljši obisk kot lani. "Ker smo poskrbeli za varnost obiskovalcev se je dvignil obisk gradu. Nekaj več smo imeli tudi povpraševanja in realiziranih izletov, nekaj so nam pri sami promociji in povabilu k obisku Sevnice pripomogli tudi turistični boni, katere smo dobro izkoristili že za samo namestitev. Nedavno smo imeli prodano prvo kapaciteto namestitev v vili," pojasnjuje direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek.

Povečal se je obisk individualnih gostov

V Sevnici opažajo, da se je nekoliko povečal obisk posameznikov in družin. "Tudi obisk avtodomov se je nekoliko povečal, saj je to trenutno dosti hvaležen način obiska določenih krajev. Tudi v Sevnici jih imamo pod gradom kar dosti, prav tako pa so se na Lisci obiski z avtodomi začeli odvijati." Mojca Pernovšek ob tem dodaja, da jim pri promociji Sevnice kot destinacije pomagajo dogodki in prireditve. "V mesecu juliju smo imeli skrito večerjo v parku na gradu, kjer me je presenetilo, da so bili skoraj vsi obiskovalci prvič na gradu ali celo v Sevnici. Gre za presenetljiv podatek, da dejansko slišijo za Sevnico in Posavje ter se ne odločijo pridet in da mogoče tako, ko doživijo Sevnico in so zadovoljni potem to informacijo osebno prenesejo naprej, da bo sčasoma malo več turistov, katere si želimo, kajti ponudbo imamo, vendar smo za naš interes premalo opaženi."

Napovedujejo pestro jesen

Tako v sevniški kot krški občini pripravljajo niz jesenskih aktivnosti in dogodkov, s katerimi bodo skušali privabiti predvsem domače goste.

(eP)

krško
sevnica
turizem
turistični boni

Pridružite se nam

Novice iz Posavja