Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
05.11.2021
13:02
Stadion Matije Gubca, obnova steze
Foto: ePosavje.com
Na Stadionu Matije Gubca v Krškem so v torek, 2. novembra, začeli s prenovo speedway steze. V Avto moto društvu Krško pravijo, da bo torek še v zgodovino kot pomemben dan za krški speedway.

Prenova steze na Stadionu Matije Gubca v Krškem

KRŠKO Na prvi delovni dan v novembru so v Krškem začeli tudi s prenovo speedway steze na Stadionu Matije Gubca v Krškem. Konec julija so objavili javno naročilo za prenovo proge, 15. septembra so objavili odločitev o oddaji javnega naročila, 2. novembra pa so začeli z deli.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Kaj bodo uredili?

V sklopu prenove speedway steze bodo med zemeljskimi deli med drugim porušili in odstranili obstoječe betonske cestne robnike, skupaj s pripadajočim podložnim betonom bodo odstranili asfaltno muldo ter obstoječe betonske vrtne robnike.

Asfalt na območju nove mulde

Pri izdelavi samega zgornjega ustroja, tako so zapisali v projektni dokumentaciji, zahtevajo polaganje poglobljenih cestnih robnikov iz litega betona z izdelavo temelja, polaganje poglobljenih vrtnih ravnih robnikov iz litega betona ter vgradnjo asfalta na območju nove mulde. Z novim projektom načrtujejo še ureditev kanalizacije in pripadajoče infrastrukture.

(bš, eP)

krško
fotogalerija
video

Pridružite se nam

Zadnje novice