Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
14.10.2021
14:21
S četrtkovo predajo defibrilatorja, ki bo na CKŽ 131, ob glavnem vhodu v Šolski center Krško - Sevnica na voljo 24/7, se je mreža defibrilatorjev v občini Krško povečala na 34 dostopnih AED-jev.

Defibrilator na stavbi Šolskega centra Krško - Sevnica v Krškem

KRŠKO Poleg temeljnih postopkov oživljanja so za reševanje življenj ključni defibrilatorji, zato je v četrtek, 14. oktobra, pred svetovnim dnevom oživljanja, župan občine Krško mag. Miran Stanko direktorju Šolskega centra Krško-Sevnica Jožetu Pavloviču predal defibrilator, ki bo na CKŽ 131, ob glavnem vhodu v šolski center, javno dostopen 24 ur na dan, sedem dni v tednu. Na celotnem območju občine Krško imamo tako že skupno 34 javno dostopnih defibrilatorjev.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

Takojšnja pomoč je izrednega pomena

Pri srčnem zastoju je ključna takojšnja pomoč, zato je izredno pomembno, da v primeru, ko moramo pomagati posamezniku s srčnim zastojem, poznamo temeljne postopke oživljanja in vemo, kje je najbližji defibrilator, s katerim mu lahko rešimo življenje.

Na območju krške občine 34 javno dostopnih defibrilatorjev

Če defibrilator ob temeljnih postopkih oživljanja uporabimo v treh do petih minutah po srčnem zastoju, lahko povečamo delež preživetja za celo več kot 50 %. Prav zato imamo prav vsi, ki se srečamo s posameznikom s srčnim zastojem, ključno vlogo pri njegovem preživetju. Trenutno je po zadnjih podatkih na območju občine Krško skupno 34 defibrilatorjev, ki so dostopni 24 ur na dan. Poleg občine so defibrilatorje v zadnjem letu dni prispevali tudi posamezne krajevne skupnosti, društva, podjetja in druge organizacije. Pregledna karta s podatki o dostopnosti defibrilatorjev na območju občine Krško je na voljo na spletni strani občine na spletni strani Občine Krško.

Defibrilatorja še ni v bazi? Podatke o lokaciji pošljite na Občino Krško!

"V kolikor lokacija posamezne organizacije ali lokalne skupnosti, ki že ima javno dostopen defibrilator ali pa je ta na voljo le v okviru delovnega časa določene organizacije, še ni v bazi podatkov (www.krsko.si), Občina Krško poziva, da podatke o lokaciji pošljete na naslov ales.benje@krsko.si. Na istem naslovu lahko dobite tudi informacije o možnostih za sodelovanje pri reševanju življenj kot prvi posredovalec," sporočajo z Občine Krško.

(Občina Krško, eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice