Skip to main content
V Posavju 22.6° C Torek, 16. avgust 2022
11.05.2020
14:14
Kolesarske povezave Krško - Kostanjevica na Krki
Grafika: ePosavje
Poleg dokončanja kolesarske povezave med Krškim in Senovim v občini Krško potekata še dva "kolesarska projekta" - vzpostavitev kolesarskih poti do Kostanjevice na Krki in Kozjega. Kako kaže?

Kolesarska povezava Krško - Kostanjevica na Krki

Vrednost projekta je okoli 5 milijonov evrov

KRŠKO Kot pravi krški župan Miran Stanko, "v Krškem sodelujemo tudi z občino Kostanjevica na Krki na projektu, ki je sicer financiran s strani Evropske unije. Gre za povezavo med občino Krško in občino Kostanjevica. Vrednost tega projekta je okoli 5 milijonov evrov.

Kolesarska povezava Brestanica - Anže - Koprivnica - Kozje

13 kilometrov v krški občini, 6 kilometrov v občini Kozje

V Krškem so tudi partner v projektu povezave iz Brestanice oziroma Anž preko Koprivnice in Kozjega. "Tukaj je glavni investitor in financer agencija Republike Slovenije za infrastrukturo, mi pa smo sofinancer pri tem projektu," dodaja Stanko. V sklopu omenjene naložbe načrtujejo izgradnjo 19 kilometrov kolesarskih povezav, od tega 13 kilometrov v občini Krško in 6 kilometrov v občini Kozje.

Kolesarsko omrežje po občini Krško

Kar nekaj teh kolesarskih poti bo povečalo kolesarsko omrežje, kar bo zelo dobrodošlo pri razvoju tega kolesarskega športa ali pa rekreacije, kar se pravzaprav tudi v teh časih, ko je nekoliko več potreb po rekreaciji, se tudi zelo dobro vidi in so potrebe čedalje bolj povečane ter tudi naglašene," še dodajajo v Krškem.

(bš)

krško
kostanjevica na krki
video
posavski tednik

Pridružite se nam