Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
25.11.2020
13:35
Postajališče za avtodome v občini Krško
Foto: arhiv ePosavje
Postajališča za avtodome so priljubljena pri lastnikih avtodomov, saj omogočajo krajši oddih, postanek na potovanju in oskrbo avtodoma.

V krški občini kmalu še eno novo postajališče za avtodome

Na območju Stadiona Matije Gubca v Krškem

KRŠKO V občini Krško vse bolj stavijo prav na prehodne goste, ki se v naših krajih ustavijo zgolj za dan ali dva. Čedalje več teh gostov pride z avtodomi. Mreži postajališč v krški občini bodo predvidoma pred naslednjo poletno sezono dodali še eno, in sicer pri Stadionu Matije Gubca.

Parkirišča z oskrbo za avtodome v Krškem

V sklopu projekta Doživi energijo Save

Na Občini Krško so  nedavno objavili javno naročilo za izgradnjo parkirišča z oskrbo za avtodome v okviru projekta Doživi energijo Save. Postajališče za avtodome z dvanajstimi mesti bo urejeno pri športnem parku Stadiona Matije Gubca v Krškem, s tem pa želijo privabiti večje število turistov, ki bodo v naše kraje - ko bomo premagali epidemijo in bo znova dovoljeno prehajanje občinskih mej - prišli z avtodomi.

"Zanimiva točka ob reki Savi"

Otok za avtodome s priključki na elektriko, vodo in sanitarnim otokom

Kot pravi krški župan Miran Stanko, gre za zanimivo točko ob reki Savi. "Ima veliko izhodišč za kolesarjenje, je tudi blizu ostalih komunikacijh." Pri Stadionu Matija Gubec tako načrtujejo urejen otok za avtodome s priključki na elektriko, vodo in sanitarnim otokom, počivališče pa bo hkrati varovano.

"Trenutno poteka izbira izvajalca"

"To bi že naredili pred časom, pa se nam je ponudila možnost sofinanciranja iz evropskih sredstev in zato smo pristopili na tak način. Trenutno poteka izbira izvajalca, do konca marca naslednje leto naj bi bilo to postajališče narejeno, v uporabo pa predano nekje v začetku maja naslednjega leta," dodaja župan.

Postajališče za avtodome na ribniku v Brestanici

Krška občina avtodomarjem prijazna od leta 2013

"Vse več je tistih, ki imajo avtodome kot način počitnikovanja ali potovanja"

Krška občina se je sicer pobudi za odpiranje postajališč za avtodome v Sloveniji pridružila v letu 2013. "V ta projekt, ki ga sicer vodi Občina Mirna, je pristopilo zelo veliko občin. Gre za to, da se gradi mreža postajališč za avtodome. Vemo, da je avtodomarski turizem na pohodu. Vse več je tistih, ki imajo avtodome kot način počitnikovanja ali potovanja."

Dve postajališči sta tudi v Brestanici - na ribniku in pri bazenu

V tem času so uredili že nekaj postajališč za avtodome, vključilo se je tudi nekaj posameznikov oz. gostincev, ki so vzpostavili postajališča na zasebnih zemljiščih. Stanko poudarja, "da med nekoliko bolj urejena mesta za avtodome sta v Brestanici pri ribniku in pri brestaniškem bazenu. Ta postajališča je potrebno občasno obnoviti in v naslednjem letu imamo nalogo, da to tudi naredimo, vendar ne gre za večje posege." Občina Krško s temi postajališči sicer cilja na goste, ki si Posavje izberejo zgolj za vmesni postanek.

(eP)

krško
posavski tednik
video
turizem

Pridružite se nam

Novice iz Posavja