Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
23.09.2021
08:13
Foto: Občina Krško
Občina Krško, Krajevna skupnost Leskovec pri Krškem in Prostovoljno gasilsko društvo Leskovec pri Krškem gredo v skupni projekt širitve in obnove gasilskega doma v Leskovcu.

V Leskovcu pri Krškem bodo širili in obnavljali gasilski dom

Župan Občine Krško mag. Miran Stanko, predsednik Sveta KS Leskovec pri Krškem Jože Olovec in predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Leskovec pri Krškem Borut Arh so včeraj podpisali dogovor o ureditvi medsebojnih razmerij v zvezi s širitvijo in obnovo gasilskega doma v Leskovcu na Ulici 11. novembra 24, so sporočili z Občine Krško. Cilj je rekonstrukcija dela obstoječega objekta in izgradnja prizidka za potrebe gasilcev, krajevne skupnosti in domačih društev.

"V skladu z dogovorom bo projekt obsegal izgradnjo prizidka, v katerem bodo nove garaže za gasilska vozila in prostori za PGD Leskovec pri Krškem ter za potrebe krajevne skupnosti, hkrati pa projekt obsega tudi obnovo in preureditev obstoječe kulturne dvorane," pišejo v sporočilu.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

Naložba je ocenjena na 950 tisočakov

Celotna naložba je ocenjena na 950.000 evrov, od tega bo glavnino, okoli 810.000 evrov prispevala občina, Prostovoljno gasilsko društvo Leskovec pri Krškem okoli 114.000 evrov in Krajevna skupnost Leskovec pri Krškem okoli 25.000 evrov. Po sklenitvi dogovora bodo sklep o investicijski dokumentaciji za ta projekt imeli na dnevnem redu še člani krškega občinskega sveta.

Po načrtih naj bi se dela začela konec tega leta in trajala do maja 2023.

(eP, Občina Krško)

krško

Pridružite se nam