Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
12.01.2022
14:52
Poklicna gasilska enota Krško
Foto: arhiv ePosavje
Krški poklicni gasilci so v lanskem letu posredovali na 386 intervencijah, kažejo statistični podatki.

V letu 2021 so krški poklicni gasilci zabeležili 386 intervencij

KRŠKO Gasilci Poklicne gasilske enote so se konec lanskega leta razveselili dokončne selitve v nove prostore, ko so v novozgrajene garaže iz zadnje, 3. faze, gradnje prizidka doma prestavili gasilski vozili in več gasilske tehnike ter opreme. 

V letu 2021 so krški poklicni gasilci opravili 386 intervencij, povprečno 1,06 intervencije na dan. "Vse intervencije so bile izvedene v skladu s pravili stroke in učinkovite. Na opravljeno delo smo prejeli nekaj pohval in nobene pripombe," so sporočili iz Poklicne gasilske enote Krško.

Največ nesreč in požarov

Med intervencijami v lanskem letu prevladujejo posredovanja po prometnih nesrečah. Ker je Poklicna gasilska enota Krško je enota širšega pomena (GEŠP), a osnovi pogodbe z URSZR opravlja naloge zaščite in reševanja ob nesrečah z nevarnimi snovmi, industrijskih nesrečah, naloge tehničnega reševanja ob nesrečah v cestnem prometu in ob nesrečah na stoječih in tekočih vodah, ki so javno dobro, s katerim upravlja država. Krški poklicni gasilci tako (tudi) ob prometnih nesrečah posredujejo na območju brežiške in kostanjeviške občine.

PGE Krško

81 prometnih nesreč, 72 izvozov na požarne alarme

V lanskem letu so tako posredovali na 81 prometnih nesrečah, 72 so izvozili na požarne alarme, v 63 primerih pa je bila potrebna tehnična pomoč pri odpiranju vrat stanovanj, avtomobilov in ob reševanju živali.

Požar v objektih 25
Požar v naravi 41
Požar na prometnih sredstvih 12
Nesreče v cestnem prometu 81
Onesnaženja in nesreče z nevranimi snovmi 13
Delovne in druge nesreče 7
Tehnična in druga pomoč 63
Reševanje na vodi 5
Požari v naravi 41
Epidemija - nevarne snovi 2
Prevozi vode 12
Samo izvoz, intervencija ni bila potrebna 12
Izvozi na požarne alarme 72
Skupaj 386

Leta 2015 so imeli 769 intervencij

V letu 2015 so krški poklicni gasilci zabeležili 76 požarov, 30 lažnih prijavo požarov in lažnih alarmov ter 18 nesreč z nevarnimi snovmi, leto pozneje je bilo požarov v njihovih zabeležkah 72, lažnih prijav in alarmov 34, nesreč z nevarnimi snovmi pa 29.

Po številu opravljenih intervencij v slovenskem vrhu

Med poklicnimi gasilskimi enotami v Republiki Sloveniji jih število opravljenih intervencij v letu 2021 uvršča v sam vrh opravljenih intervencij. Kot pravijo, "to pogojuje in hkrati opravičuje finančna vlaganja v kadrovsko, materialno in tehnično izgradnjo naše enote."

(eP)

krško
pge krško

Pridružite se nam