Skip to main content
V Posavju 5.8° C Sreda, 24. 2024
16.11.2020
11:30
Trubarjev dom na Loki pri Zidanem Mostu
Foto: arhiv ePosavje
V Trubarjevem domu v Loki pri Zidanem Mostu v novembru, kljub nekaj čez 100 izvedenim testiranjem, med stanovalci niso zabeležili nobene nove okužbe s SARS-CoV-2 virusom.

Devet stanovalcev še čaka na ozdravitev

Na delo so se vrnili že skoraj vsi zaposleni

SEVNICA Kot je povedal direktor doma Robert Potočnik, so se do sobote na delo vrnili vsi zaposleni, razen še petih. Med stanovalci jih je na ozdravitev čakalo še 9, dva izmed njih na bolnišničnem zdravljenju, od 9. novembra pa je žal umrla ena stanovalka.

Večino ozdravelih že preselili v sobe

Večino ozdravelih stanovalcev so že preselili nazaj v njihove sobe, preostale pa sbodo predvidoma v naslednjem tednu oziroma ob nastopu vseh pogojev za premestitev. "V petek so izvedli tudi cepljenje proti sezonski gripi, cepljeni so bili skoraj vsi stanovalci, razen tistih, pri katerih obstaja kakšen razlog zdravstvene narave, zaradi katerega cepljenje ni priporočljivo, in seveda stanovalcev, ki se s cepljenjem niso strinjali," dodaja direktor.

"Z vseh strani smo bili deležni nesebične podpore

"Hvala vsem"

Kakor še pove direktor Potočnik, "smo bili v mesecu dni boja z okužbo s covidom-19 v domu z vseh strani deležni nesebične podpore raznih organizacij, služb in posameznikov, zato te dni urejamo podatke o prejeti pomoči in bomo to v začetku tedna tudi objavili. Se pa vsem že danes iz srca zahvaljujemo za njihova plemenita dejanja, prav tako pa svojcem in drugim ljudem, ki so nam v najtežjih trenutkih nudili podporo."

(bš)​​​​​​​

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja