Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
01.09.2020
10:31
Dež v Posavju z 31. avgusta na 1. september
Grafika: ePosavje.com
Z dežjem smo opravili, jesenski september se lahko začne. V manj kot 24 urah je v Posavju padlo med 40 in 60 mm dežja, največ na območju Gorjancev. Pogledali smo v številke z vremenskih postaj.

OGLASNO SPOROČILO

V manj kot 24 urah med 40 in 60 mm dežja

K sreči brez posebnih težav

KRŠKO Podatki z vremenskih postaj od Lisce do Planine v Podbočju kažejo, da je v tokratni deževni epizodi s ponedeljka na torek, 31. avgusta na 1. september, v Posavju padlo med 40 in 60 mm dežja. V ponedeljek so se padavine začele pojavljati od 12. ure naprej, prenehale pa so z delno razjasnitvijo v torkovem jutru.

Največ dežja je padlo na Gorjancih

Največ dežja je v tem času padlo na vremenski postaji na Planini v Podbočju (63,1 mm dežja), najmanj (39,2mm) pa na Dunaju nad Krškim. Nekaj manj dežja, a še vseeno več kot 50 milimetrov v 24 urah, je padlo v na Raki (54,6 mm), v Kostanjevici na Krki (51,4 mm), na Sremiču in v Leskovcu pri Krškem pa je padlo 50,8 mm dežja.

Kako kaže?

Prihajajo septembrske jutranje megle

Kaže na lepše dni! Čez dan se bo delno zjasnilo, popoldne bo deloma sončno. V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, po nekaterih nižinah bo lahko megla. "V četrtek bo deloma sončno, sredi dneva in popoldne bodo predvsem v severni Sloveniji posamezne kratkotrajne plohe. V petek bo precej jasno in nekoliko topleje, jutro bo ponekod megleno," pravijo na Agenciji Republike Slovenije za okolje.

Kaj pa temperature?

V nadaljevanju tedna bodo najnižnje jutranje temperature med 8 in 13°C, najvišje dnevne temperature pa od 19 do 24 °C.

(bš)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam