Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
05.12.2019
08:24
Večgeneracijski center Posavje
Foto: Večgeneracijski center Posavje
"Sprašujem se, od kdaj je lepa beseda stres," je svoje predavanje pričela Sanela Banović, zdravnica, ki jo je prejšnji teden gostil Večgeneracijski center Posavje.

 Objem je darilo, objem je zdravilo.

Dvorana v Brežicah je bila čisto premajhna

Zanimanje za njeno predavanje je preseglo naša pričakovanja, saj niti dvorana s 250 stoli ni bila dovolj velika, da bi sprejela vse, ki so želeli slišati njeno predavanje. Sanela Banović je zdravnica, zaposlena na gastro-enterološkem oddelku ljubljanskega Kliničnega centra. Svoje delo združuje z izobraževanji na področjih psihologije in psihoterapije, tradicionalne kitajske medicine ter drugih povezanih ved. Zanima jo vpliv sreče in zadovoljstva v življenju na psiho-fizično zdravje in hormonsko ravnovesje v telesu. Želi, da bi ljudje uzavestili pomen stremenja k pozitivnemu načinu razmišljanja, zadovoljstva, druženja in dotikov, spolnosti in gibanja, za kar pa se je potrebno naučiti skrbno poslušati samega sebe.

Ljudje potrebujemo stik, dotik in objem.

"Potrebujemo iskreno komunikacijo, ki je temelj dobrih odnosov. Medicina lahko naredi marsikaj, a pozdraviti bolečine, ki nastane, zaradi nerazrešenih odnosov, strupenih besed in slabih emocij (žalost, jeza, zavist, ljubosumje …), ki trajajo dlje časa, žal ne more. Ljudje nujno moramo početi stvari, ki povzročajo sproščanje dobrih hormonov. Tako med najpomembnejše sodijo objem, dotik in poljub. Sledita jim dobra komunikacija in spolnost. Prav tako pomembni pa so še druženje in prijateljstvo, fizična aktivnost in dober spanec.

Predavateljica je ne samo navdušila s svojimi besedami, temveč je v dvorano prinesla tudi veliko smeha. Glede na pozitivne odzive občinstva in negodovanje tistih, ki mesta v dvorani žal niso dobili, smo se odločili, da predavateljico kmalu zopet povabimo v Brežice.

mag. Mihaela Kežman,
Večgeneracijski center Posavje

brežice
fotogalerija
mc brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja