Skip to main content
Torek, 5. december 2023
01.04.2021
12:06
Čistilna akcija, Kostak, marec 2021
Foto: Kostak, d. d.
V Sektorju Komunale družbe Kostak, d. d. so v ponedeljek izvedli čistilno akcijo, ko so na različnih lokacijah po krški občini čistili smeti in v naravi nepovabljene odpadke. Opažajo veliko smeti.

Čistilna akcija zaposlenih v družbi Kostak, d. d.

KRŠKO Čistilne akcije se je na pobudo Špele Arh Marinčič udeležilo približno 50 zaposlenih v družbi Kostak, akcija je potekala na sprehajalnih poteh po Krškem, v okolici Doma starejših občanov Krško, v Industrijski coni Žadovinek, v okolici pokopališč v Krškem, Leskovcu, Brestanici in na Senovem, pa tudi pri objektih za vodooskrbo v Krškem in Kostanjevici na Krki, čistilnih napravah ter na ekoloških otokih.

Žal tudi zaščitne maske in embalaža za enkratno uporabo

"V čistilni akciji smo med drugimi odpadki pobrali tudi številne zaščitne maske in odpadno embalažo za enkratno uporabo, saj je njihova poraba v zadnjem letu močno narasla. Nasploh je opaziti, da v času epidemije več odpadkov konča v naravi," pravijo v sporočilu.

Fotogalerija (Foto: Kostak, d. d.):

"Odpadke odložimo tam, kamor sodijo"

Ne pozabite na pravilno odlaganje odpadkov

"Najmanj kar lahko storimo je, da odpadke odložimo tam, kamor sodijo. V pravi koš oziroma posodo na eko otoku, pri tem pa pazimo, da z odpadki ne onesnažimo okolice. Skrb za okolje mora biti v ospredju tudi v zdajšnjih razmerah, zato vse občane naprošamo, da pravilno odlagate odpadke," še dodajajo.

(bš)

krško
fotogalerija
kostanjevica na krki
kostak krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja