Skip to main content
Sreda, 27. september 2023
06.11.2021
21:32
Popolna zapora ceste Radeče - Zidani Most
Grafika: ePosavje.com
V nedeljo bo zaradi asfaltiranja popolnoma zaprta cesta Radeče - Zidani Most. Kje bo potekal promet in kaj bi se moralo zgoditi, da bi popolno zaporo ceste preložili, pa v nadaljevanju novice.

V nedeljo zapora ceste Zidani Most - Radeče

RADEČE Slabo leto in pol promet med Radečami in Zidanim Mostom poteka izmenično enosmerno. Med železnim mostom čez Savo v Radečah in betonskim železniškim mostom čez Savinjo v Zidanem Mostu namreč preurejajo glavno cesto, ki avtocesto Obrežje - Ljubljana z Drnovega povezuje s Celjem. 

Na osrednjem delu gradbišča dela v zaključni fazi

Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo pravijo, da se gradbena dela izgradnje več podpornih konstrukcij in prepustov približujejo zaključni fazi. 

ZAPORA CESTE V nedeljo, 7. novembra, bodo na tem delu ceste položili zaključni sloj asfalta. "Za kakovostno izvedbo zaključnega sloja je potrebna popolna zapora ceste," so zapisali v sporočilu. Cesta bo tako v nedeljo zaprta med 7. in 16. uro, v primeru dežja pa bodo zaporo prestavili na nedeljo čez teden dni, torej 14. novembra.

KJE BO OBVOZ? Promet med Radečami in Celjem bo med zaporo potekal po cesti Radeče - Sevnica - Planina pri Sevnici - Šentjur - Celje - Zidani Most. Za stanovalce iz območja kraja Zalipno bodo uredili dostop iz smeri Zidanega Mosta, za stanovalce pri železnem mostu v Radečah pa bo dostop iz smeri Radeč.

Spremljajte obvestila

Ob tem vse uporabnike prosijo, da spremljajo informacije o stanju na cestah, ki so na voljo redno 24 ur na dan in 7 dni v tednu v okviru Prometno informacijskega centra za državne ceste (www.promet.si, telefon 1970). "Vse načrtovane spremembe prometnega režima so sporočene v Prometno informacijski center za državne ceste, kjer se 24 ur na dan spremljajo in objavljajo tudi informacije o stanju na cestah, ki jih posredujejo Policija, vzdrževalci in drugi, zato so na tem mestu vedno na voljo zadnje razpoložljive informacije o stanju na cestah in prometu. Prometne informacije so distribuirane tudi preko frekvenc Radia Si, ki tekom dneva trikrat na uro, tekom noči pa dvakrat na uro, objavlja najaktualnejše prometne informacije," še dodajajo.

(bš, eP)

ceste
radeče

Pridružite se nam