Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
28.05.2021
09:43
Nevihta, maj 2021
Grafika: ePosavje.com
V vremensko nestabilnem četrkovem večeru se je s severa proti jugu države pomikalo več nevihtnih celic. Posavje so bolj kot ne zaobšle, največ dežja je padlo na Gorjancih. Je bilo pa tudi nekaj težav.

Največ dežja je padlo na Gorjancih

KRŠKO V četrtkovem večeru je bila glavnina padavin zahodno od nas. V delu sevniške občine, na Malkovcu in Lisci, je največ dežja padlo do 20. ure, na preostalih treh postajah Agencije Republike Slovenije za okolje v Posavju pa od 20. ure naprej. Tako so na Lisci skupaj zabeležili 10,1 mm padavin, na Malkovcu 10,7 mm. Prav toliko dežja je padlo v Cerkljah ob Krki, nekaj več (skupaj 11,5 mm dežja) na postaji v Krškem, še največ dežja v naših krajih je v četrtek padlo na Planini v Podbočju. Tam je lonček s padavinami nameril 16,8 mm dežja.

Težave z elektriko in podrtimi drevesi

Nekaj obvestil o težavah so prejeli tudi na Regijskem centru za obveščanje Brežice. V neurju, ki je v večernih urah zajelo del občine Brežice je namreč prišlo do izpada oskrbe z električno energijo na širšem območju naselij Artiče in Arnovo selo. To okvaro so odpravili delavci Elektra Celje.

Na glavni cesti Krško - Sevnica je pri naselju Gunte v občini Krško na cesto padlo več dreves. Drevesa so odstranili dežurni delavci cestnega podjetja CGP Krško.

Kako kaže?

Petek

Na ARSO pravijo, da ob petek pretežno jasen in po meglenem jutru sončen, bo pa čez dan v notranjosti občasno zmerno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 °C.

Vikend

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem popoldne bodo krajevne padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem do 23 °C. V nedeljo in ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe. 

(eP)

krško
brežice
vreme v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja