Skip to main content
V Posavju -1.1° C Sreda, 8. februar 2023
16.01.2022
11:01
Vrtec Artiče
Foto: Občina Brežice
Kaj kmalu bi se lahko najmlajši iz vrtca pri Osnovni šoli Artiče že preselili v nove prostore. Oprema je že v vrtcu, zdaj poteka urejanje dokumentacije za pridobitev uporabnega dovoljenja.

Nov vrtec v Artičah

BREŽICE Po dobrih 18 mesecih od podpisa pogodbe za izgradnjo novega vrtca pri Osnovni šoli Artiče je že skoraj vse pripravljeno na vselitev, v Brežicah še pripravljajo dokumentacijo za pridobitev uporabnega dovoljenja, v nove prostore pa si se najmlajši lahko preselili že v mesecu februarju.

5-oddelčni vrtec

Na Občini Brežice izpostavljajo, "da je objekt novega 5-oddelčnega vrtca samostojni prizidek, ki je umeščen južno od obstoječega šolskega kompleksa. Da je novi vrtec samostojni prizidek gre zahvala tudi Župniji Artiče, ki je občini prodala del potrebnih zemljišč za novo stavbo. Vrtec je s šolo povezan s povezovalnim hodnikom, ta je prilagojen uporabi funkcionalno oviranim osebam. "

Več igralnic, boljši pogoji za vse

V novem vrtcu so igralnice za dva oddelka za otroke 1. starostnega obdobja (1-3 leta) in za tri oddelke za otroke 2. starostnega obdobja (3-6 let). V vrtcu je tudi večji skupen prostor, zbornica za zaposlene in prostori za pisarne oz. svetovalno službo. Objekt novega vrtca je tlorisno razgiban objekt z igralnicami v pritličju, vsaka igralnica je velika najmanj 50 m2 in vsaka ima zunanjo teraso v velikosti 24 m2. V Brežicah izpostavljajo, da je to izjemno pomembno za višjo kakovost bivanja otrok v vrtcu. Skupaj neto tlorisna površina novega vrtca zavzema 1.194,41 m2.

Dela bodo končana v skladu s pogodbo

"V tem trenutku se že vgrajuje oprema. Večina opreme je narejena, prav tako smo začeli urejati končno dokumentacijo za pridobitev uporabnega dovoljenja. Predvidevamo, da bodo v mesecu februarju - tako kot je v skladu s pogodbo, dela končana. Veseli me, da bo vrtec v Artičah narejen kvalitetno in v roku, ki smo ga predvideli," je ob tem povedal brežiški župan Ivan Molan.

2,3 milijone evrov

Pogodbena vrednost gradnje vrtca je sicer 2,3 milijone evrov, stroški nakupa nove opreme za vrtec pa 347.000 evrov. Občina Brežice je bila uspešna na javnem pozivu Eko sklada, slovenskega okoljskega javnega sklada in je za investicijo v Artičah ridobila 326.000 evrov nepovratnih sredstev v letu 2021.

Fotogalerija (Foto: Občina Brežice):

Novi vrtci v občini Brežice

V novih prostorih bodo otrokom in zaposlenim omogočili boljše prostorske pogoje za delo, učenje in ustvarjanje. V zadnjih letih je Občina Brežice v letu 2014 zgradila nov vrtec v Brežicah, leta 2017 v Cerkljah ob Krki v sklopu osnovne šole, v letu 2021 pa sta se zaključili gradnji vrtcev v Artičah in v Dobovi. V sklopu projekta energetskih obnov 15 javnih stavb v lasti občine so v letu 2020 prenovili tudi šole, v okviru katerih delujejo vrtci.

(eP)

brežice
šole v posavju
video

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja