Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
03.04.2022
17:28
Foto: ePosavje.com
Izgradnja prizidka Valvasorjeve knjižice v Krškem je dokončana, v tem mesecu sledi tehnični pregled in nato še pridobitev uporabnega dovoljenja. Sprehodili smo se po notranjosti novega prizidka.

Kmalu tehnični pregled, sledi pridobitev uporabnega dovoljenja

Prizidek Valvasorjeve knjižnice Krško je v zaključni fazi izvedbe. "Trenutno potekajo priprave na tehnični pregled, ki naj bi bil okoli 12. aprila, če bo vse v redu oz. ne bo posebnih težav, bomo okoli 20. aprila pridobili uporabno dovoljenje," o prizidku osrednje krške knjižnice pravi župan Mestne občine Krško Miran Stanko. S pridobitvijo uporabnega dovoljenja naj bi se začela selitev v nove prostore. "Ob občinskem prazniku, ko bo selitev v celoti končana, pričakujem, da bomo ta objekt tudi uradno odprli, s tem pa bomo tudi odprli možnost za adaptacijo samostana, ki naj bi se potem v nadaljevanju začela in tudi v približno letu in pol dokončala. S tem bi bil celoten kompleks knjižnice urejen."

Mestna občina Krško bo sredstva zagotovila iz proračuna

Vrednost pogodbe za izgradnjo prizidka znaša 4,4 milijone evrov in gre v breme proračuna Mestne občine Krško, 380 tisoč evrov pričakujejo iz Eko sklada.

(eP)

krško
valvasorjeva knjižnica krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja