Skip to main content
Torek, 28. november 2023
30.03.2021
13:13
Nov vrtec na Senovem
Grafika: ePosavje.com
Za nekdano upravo zgradbo Rudnika Senovo na Senovem je v zadnjem dobrem letu in pol zrastla nova zgradba vrtca, v katero so se v ponedeljek, 29. marca, preselili najmlajši Senovčani.

Nov vrtec na Senovem

132 najmlajših v novih prostorih

KRŠKO Septembra 2019 smo na naših straneh poročali o začetku gradnje novega vrtca na Senovem in tedaj smo zapisali, da bodo dela končana do konca leta 2021. Ponedeljek, 29. marec 2021, bo v zgodovini predšolske vzgoje in šolstva na Senovem zapisan z velikimi črkami, saj se je v nov vrtec vselilo 132 najmlajši iz vrtca pri OŠ XIV. divizije Senovo.

Osem oddelkov, kuhinja, kabineti, zbornica, garderobe in telovadnica

V skoraj ničenergijskem objektu, podoben je vrtcu v sosednji Brestanici, je na več kot 1300 kvadratnih metrov uporabnih površin osem oddelkov, kuhinja, zbornica, kabineti, garderobe in telovadnica. 

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

Dve tretjini investicije iz državnih sredstev

Skupna vrednost naložbe znaša 3,3 milijona evrov, od tega bo občina iz državnih sredstev in 23. člena Zakona o financiranju občin – dodelitev sredstev za sofinanciranje investicij počrpala 2,28 milijona evrov, na Občini krško od Eko sklada pričakujejo še dobrih 480.000 evrov.

"Od današnjega dne je vrtec že poln življenja"

"Vrtec na Senovem je bil dokončan že pred novim letom, vendar pa se je zaradi zapletov pri tehničnem pregledu, predvsem zaradi vodarjev, podelitev uporabnega dovoljenja nekoliko zavlekla. To uporabno dovoljenje je bilo pred kratkim pridobljeno in danes so otroci uradno prvi dan v tem vrtcu," je ob tem povedal krški župan Miran Stanko. "Da to ne bi šlo tako neopazno, smo naredili manjšo priložnostno otvoritev, situaciji primerno. Prav je, da se takšna investicija, ki je bila vredna približno 3,3 milijona evrov, da se primerno obeleži in uradno predamo objekt svojemu namenu. Otroci so zelo zadovoljni in ta vrtec je od današnjega dne že poln življenja."

Zgodovina gradnje novega vrtca na Senovem

V letu 2019 projektna dokumentacija, aprila lani začetek dela, marca letos dokončanje

Za nov vrtec na Senovem so na Občini Krško v letu 2019 pripravili projektno dokumentacijo, pridobili gradbeno dovoljenje in izbrali izvajalca, dela na novi lokaciji so se začela v aprilu leta 2020 in v marcu 2021 zaključila. Za nov vrtec so uporabno dovoljenje pridobili 17. marca, 29. marca 2021 so se v novo stavbo preselili najmlajši s svojimi vzgojiteljicami.

 

Zdole, Koprivnica, Krško, Veliki Podlog

Investicije na področju predšolske vzgoje in osnovnega šolstva

V lanskem letu so v krški občini uredili nove prostore za enoto krškega vrtca na Zdolah, zaključili so z rekonstrukcijo in gradnjo prizidka na Osnovni šoli Koprivnica in nadaljevali z aktivnostmi umeščanja in gradnje novega objekta Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja v starem mestnem jedru, na prvotno predvidenem prostoru za novo knjižnico. V Velikem Podlogu bodo letos začeli z gradnjo podružnične osnovne šole in vrtca.

(bš)

krško
video
fotogalerija
šole v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja