Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
17.11.2020
12:52
Splošna bolnišnica Novo mesto
Foto: arhiv Splošne bolnišnice Novo mesto
V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo v torek, 17. novembra 2020, hospitaliziranih 109 COVID bolnikov, od tega 16 na intenzivnem oddelku.

V novomeški bolnišnici hospitaliziranih 109 COVID bolnikov

"Žal se stanje še ne umirja"

Ob tem pravijo, da se "stanje žal še ne umirja, v zadnjem tednu je pri nas umrlo 15 pacientov, skupno število umrlih je tako naraslo na 48. Razmere so se v zadnjih dneh močno spremenile, imamo namreč veliko število okuženih iz domačega okolja. Posebno zaskrbljujoče je število okuženih v Domu starejših občanov Novo mesto, pa tudi v Domu starejših občanov Trebnje in Šmarjeta."

Izvajajo le nujne in urgentne operacije

Specialistične ambulante prilagajo glede na zmožnosti

V Splošni bolnišnici Novo mesto pravijo, da imajo okuženih in v karanteni trenutno približno 100 zaposlenih. V bolnišnici tako izvajajo le nujne in urgentne operacije, specialistične ambulante pa prilagajajo glede na trenutne zmožnosti.

"Vsak teden posebej preučujemo razmere"

"Vsak teden posebej razmere preučujemo, pregledujemo stanje v bolnišnici in se odločamo, kako naprej s prerazporejanjem kadra, da bomo kar najbolje poskrbeli za čim večje število pacientov, tudi tistih ne-covid," dodajajo.

"Skušajmo najti pozitivne stvari in ne pozabimo na gibanje"

"Naša vrata so vedno odprta"

V bolnišnici opažajo tudi, da je prisotna vse večja stiska ljudi, ki je posledica omejitev in spremembe načina življenja. "Skušajmo najti pozitivne stvari in ne pozabimo na gibanje, ki ga lahko izvajamo tudi doma. Imejmo v mislih, da bo tudi to enkrat minilo in da bo ponovno čas, ko se bomo lahko objeli in spili kavo. Vsem tistim, ki se jim zdi situacija tako težka, da je ne morejo nadzirati pa sporočamo, da so naša vrata vedno odprta," še sporočajo.

(bš)

koronavirus
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja