Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
30.03.2021
12:47
Splošna bolnišnica Novo mesto
Foto: arhiv Splošne bolnišnice Novo mesto
Iz Splošne bolnišnice Novo mesto so obvestili brežiško bolnišnico, da se pripravijo na ponovno sprejemanje COVID bolnikov.

V novomeški bolnišnici več kot 30% COVID bolnikov iz Posavja

Znova bodo aktivirali COVID oddelek v brežiški bolnišnici

NOVO MESTO V brežiški bolnišnici so imeli COVID bolnike nazadnje hospitalizirane v ponedeljek, 8. marca, in vse kaže, da jih bodo začeli sprejemati znova. V sredo so imeli v Splošni bolnišnici Novo mesto hospitaliziranih 36 COVID bolnikov, od tega 8 na intenzivnem oddelku, s tem pa so se se približali vrhnji številki hospitaliziranih COVID bolnikov, ki so jih predvideli za tretjo fazo.

Približali so se vrhnji številki hospitaliziranih COVID bolnikov

Tako so v sredo že kontaktirali brežiško bolnišnico, da se naj pripravijo na vnovičen sprejem COVID bolnikov. Kot pravijo v Novem mestu, imajo v bolnišnici trenutno iz Posavja hospitaliziranih več kot 30% bolnikov.

"V bolnišnici bomo še naprej v največji možni meri izvajali redne programe"

"Kljub temu, da se razmere slabšajo ter da smo pred napovedanim »lockdownom«, pa bomo v bolnišnici še naprej v največji možni meri in skladno z našimi zmožnostmi izvajali redne programe. Za razliko od prvega in drugega vala želimo zagotoviti izvajanje rednih programov, predvsem operacijskih, v čim večji možni meri, saj imamo zaostanke še iz prvih dveh valov. Zavedamo se posledic prvega in drugega vala in si močno želimo, da v teh napovedanih 14 dnevih uspemo sploščiti krivuljo, saj posledice COVID epidemije globoko režejo v naš vsakdan," pravijo v bolnišnici.

(eP)

splošna bolnišnica brežice
brežice
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja