Skip to main content
Torek, 26. september 2023
08.12.2020
11:11
Splošna bolnišnica Novo mesto
Foto: arhiv Splošne bolnišnice Novo mesto
V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo v torek, 8. decembra, hospitaliziranih 95 COVID bolnikov, od tega 12 na intenzivnem oddelku.

V novomeški bolnišnici 95 hospitaliziranih COVID bolnikov

KRŠKO V torek, 8. decembra, imajo v Splošni bolnišnici Novo mesto 95 hospitaliziranih COVID bolnikov, od tega 12 na intezivni negi. Prejšnji torek so imeli na zdravljenju v bolnišnici 89 COVID pacientov, na intenzivni negi pa prav toliko bolnikov kot tokrat.

Hitra testiranja opravljajo glede na pojavnost infekta v posameznem kolektivu

Prejšnji teden med zaposlenimi opravili 267 hitrih testov

V Splošni bolnišnici Novo mesto testiranje zaposlenih s hitrimi antigenskimi testi še vedno izvajajo glede na pojavnost infekta v posameznem kolektivu in ga nato ponavljajo v določenih časovnih intervalih. "Testiramo tako zdravstvene, kot nezdravstvene delavce v kuhinji, pralnici, transportu, v obdobju najmanj 14 dni po zadnji ugotovljeni okužbi," pravijo v bolnišnici.

25 hitrih testov je bilo pozitivnih, večina odkritih asimptomatskih

V prejšnjem tednu so tako med zaposlenimi opravili 267 testov, od katerih je bilo 25 pozitivnih, večino odkritih pozitivnih testov pa je bilo asimptomatskih. "Testiramo tudi vse, ki jih sprejmemo v bolnišnico, opažamo pa tudi, da je vse več posameznikov, ki se sami želijo testirati, saj ne želijo biti prenašalci," dodajajo v bolnišnici.

V Splošni bolnišnici Novo mesto se zavedajo, "da vstopamo v novo realnost, s katero bomo morali živeti še nekaj časa. Luč na koncu tunela je vsekakor obetavna napoved cepiva, a vendarle bomo morali do takrat še zdržati in se držati ukrepov. Če se počutite slabo, menite, da obstaja možnost, da imate Covid, pokličite osebnega zdravnika in se naročite na bris. Tako bomo lahko varno in odgovorno krmarili čez zimo oz. skozi obdobje, ko bo na naša vrata potrkala tudi gripa."

(bš)

koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja