Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
01.09.2020
14:28
Prvi šolski dan v občini Brežice
Foto: Občina Brežice
V občini Brežice bo v novem šolskem letu v šolah 2.038 učencev, v torek je šolski prag prvič prestopilo 212 prvošolcev.

V Globokem dislocirani oddelek za učence z avtističnimi motnjami

BREŽICE V Globokem bo v letošnjem šolsekm letu prvi dislocirani oddelek za učence z avtističnimi motnjami. Kot je dejal župan Ivan Molan, gre za uvedbo dislociranega oddelka za učence z avtističnimi motnjami s prilagojenim programom osnovne šole z enakovrednim izobrazbenim standardom, za katerega je bila šola izbrana na razpisu.

Tak program doslej v Ljubljani, Mariboru in Portorožu

Da je šola pridobila ta program, ki je bil doslej na voljo le v Ljubljani, Mariboru in Portorožu, je gotovo pridobitev za starše in otroke, hkrati pa tudi veliko priznanje za šolo v manjšem kraju, je prepričan župan. "Oddelek, za katerega je prostor pomagala urediti občina, trenutno obiskujejo štirje učenci – v takšen oddelek pa lahko sprejmejo največ pet otrok. Oddelek je dislocirana enota Zavoda za gluhe in naglušne, ki v programe za otroke in mladostnike z govorno-jezikovnimi motnjami vključuje tudi otroke z motnjami avtističnega spektra," dodajajo na Občini Brežice.

Zaključek celovite energetske sanacije šole v Globokem

117 otrok v šoli in 57 v vrtcu

Če se je novo šolsko leto začelo, pa se v Globokem zaključuje celovita energetska sanacija šole. V obnovi, vredni dobrih 528.000, so uredili izolacijo fasade in strehe na telovadnici, zamenjali  stavbno pohištvo, prenovili razsvetljavo, ogrevalni sistem in energetsko upravljanje.

Nov prostor za likovni in glasbeni pouk

Poleg energetske sanacije so v šoli pridobili tudi nov prostor za likovni in glasbeni pouk. Osnovno šolo Globoko sicertrenutno obiskuje 117 učenk in učencev, v vrtcu pa skrbijo za 57 otrok.

(bš, eP)

brežice
video
šole v posavju

Pridružite se nam

Poglejte tudi