Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
15.06.2020
12:13
Občina Krško
V okviru participativnega proračuna so občani med drugim v lanskem letu izglasovali tudi nabavo defibrilatorjev za območji krajevnih skupnosti Zdole in Koprivnica. Več v nadaljevanju.

Predaja defibrilatorjev v KS Zdole in Koprivnica

Podžupan občine Krško Vlado Grahovac je v četrtek predsednikoma sveta KS Zdole in Koprivnica Marjanu Zorku in Damjanu Bogoviču defibrilatorja tudi uradno predal. Pri srčnem zastoju je ključna takojšnja pomoč, zato je izredno pomembno, da v primeru, ko moramo pomagati posamezniku s srčnim zastojem, poznamo temeljne postopke oživljanja in vemo, kje je najbližji defibrilator, s katerim mu lahko rešimo življenje. "Če defibrilator ob temeljnih postopkih oživljanja uporabimo v treh do petih minutah po srčnem zastoju, lahko povečamo delež preživetja za več kot 50 %. Prav zato imamo prav vsi, ki se srečamo s posameznikom s srčnim zastojem, ključno vlogo pri njegovem preživetju," je ob predaji defibrilatorja na Zdolah poudaril podžupan Grahovac.

28 javno dostopnih defibrilatorjev v občini Krško

Trenutno je po zadnjih podatkih na območju občine Krško skupno 28 defibrilatorjev, ki so dostopni 24 ur na dan. Poleg občine so defibrilatorje prispevali tudi posamezne krajevne skupnosti, društva, podjetja in druge organizacije. Pregledna karta s podatki o dostopnosti defibrilatorjev na območju občine Krško je na voljo na spletni strani www.krsko.si.

Če lokacija posamezne organizacije ali lokalne skupnosti, ki že ima javno dostopen defibrilator ali pa je ta na voljo le v okviru delovnega časa določene organizacije, še ni v bazi podatkov (www.krsko.si), Občina Krško poziva, da podatke o lokaciji pošljete na naslov ales.benje@krsko.si. Na istem naslovu lahko dobite tudi informacije o možnostih za sodelovanje pri reševanju življenj kot prvi posredovalec, še dodajajo.

(eP, Občina Krško)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja