Skip to main content
V Posavju 4.7° C Četrtek, 8. december 2022
29.03.2019
13:35
Foto: arhiv ePosavje
Na območju Posavja se bo v začetku naslednjega tedna končala dvotedenska mednarodna vojaška vaja Sokol, prva vaja v sklopu »Regijskih vaj 2019«.

Na vaji Sokol so na poleg pripadnikov Slovenske vojske sodelovali tudi pripadniki oboroženih sil Združenih držav Amerike.

V ponedeljek spet padalci na nebu

Iz Slovenske vojske so poslali obvestilo o aktivnostih od nedelje do srede, ki jih objavljamo v nadaljevanju zapisa.

Nedelja, 31. marec

V nedeljo je tako predvideno celodnevno čiščenje območja vaje, predvsem na območju Cirnika. Iz Slovenske vojske vse prebivalce, katerih zemljišča so bila uporabljena za vajo vabijo, "da v nedeljo pridejo na svoje parcele, kjer bodo lahko spoznali pripadnike tujih vojska, hkrati pa tudi preverili stanje zemljišča."

Ponedeljek, 1. april

V ponedeljkovem dopoldnevu bodo izvedli zaključke padalske skoke, ko bo v več naletih letal na letališče Cerklje ob Krki skočilo več kot 300 padalcev. V času skokov načrtujejo kratkočasne izklope na območju Cerkelj ob Krki in Črešnjic.

Brez elektrike med 9. in 9.30 ter 14. in 14.30 uro

"Na območju Cerkelj ob Krki odklop iz sistema oziroma priklop na agregat predvidoma med 9.00 in 09.30 ter 14.00 in 14.30. Cerklje se bo oskrbovalo preko agregata Slovenske vojske. Čas odklopa bo Elektro Celje izkoristil za redna vzdrževalna dela na elektroenergetskih napravah," dodajajo v sporočilu.

Na območju Črešnjic odklop iz sistema načrtujejo predvidoma od 7.30 do 15. ure in tudi tu bo Elektro Celje izklop izkoristil za redna vzdrževalna dela na elektroenergetskih napravah.

Torek, 2. april

V torek bodo pripadniki tujih vojska sodelujočih na vaji, v okviru kulturnega dneva, izkoristili za obiske kulturnih znamenitosti v Posavju.

Sreda, 3. april do petka, 5. aprila

Od srede do petka, 3. do 5. aprila, pa bodo izvedli predajo zemljišč s strani komisije vojašnice Jerneja Molana nazaj prebivalcem, katerih zemljišča so bila vpoklicana za vajo. "Ob tej priložnosti imajo prebivalci možnost tudi prijaviti morebitno škodo oz. podati pripombe v zvezi z uporabo zemljišč. Predaja bo potekala po krajih, datumih in urah kot je bilo navedeno v vpoklicu," dodajajo v Slovenski vojski.

(bš)

brežice
krško
slovenska vojska
Related news
Ta konec tedna v zraku nad Posavjem tudi padalci
Na območju Cirnika znova povečane vojaške aktivnosti

Pridružite se nam