Skip to main content
V Posavju 3.6° C Petek, 9. december 2022
17.05.2019
13:10
Foto: arhiv ePosavje
Kot so sporočili iz Slovenske vojske, se bo na območju Posavja ob koncu vikenda končala dvotedenska mednarodna vojaška vaja. Kaj pravijo o aktivnosti do naslednje sobote? Več v nadaljevanju:

Končuje se vaja Takojšen odgovor 2019

Preleti letal in helikopterjev zaradi odhodov sodelujočih

Kot pravijo v sporočilu, bo med vikendom v okolici in na letališču Cerklje ob Krki povečan promet vojaških vozil ter preleti vojaških letal in helikopterjev zaradi odhodov sodelujočih na vaji.

"Pomembnejših aktivnosti na terenu ne načrtujemo"

"Glavnina prometa bo potekala iz vojašnice do avtocestnih odcepov Drnovo in Čatež in po avtocesti proti Ljubljani. Pomembnejših aktivnosti na terenu čez vikend ne načrtujemo," še dodajajo.

Naslednja – tretja vaja v sklopu regionalnih vaj 2019 na našem območju bo potekala v začetku naslednjega meseca. Od 2. do 9. junija bo namreč v Posavju potekala vaja vojaškega letalstva Jadranski udar – Adriatic Strike 2019.

Čiščenje terena na območju Cirnika

V ponedeljek imamo v načrtih celodnevno čiščenje območja vaje, predvsem na območju Cirnika. "Vse prebivalce, katerih zemljišča so bila uporabljena za vajo, vabimo, da v kolikor je možno, preverijo stanje zemljišč in morebitne odklone od prvotnega stanja javijo na telefonsko številko, ki je navedena na vpoklicu. S tem bomo lahko najbolj natančno očistili zemljišča in poravnali morebitno škodo. Lahko pa se oglasijo tudi neposredno na zemljišče v ponedeljek v toku dneva," še pišejo.

Predaja zemljišč

V naslednjem tednu, od srede do petka, bo potekala predaja zemljišč nazaj prebivalcem, katerih zemljišča so bila vpoklicana za vajo. Kot pravijo, bodo imeli ob tej priložnosti prebivalci prav tako možnost prijaviti morebitno škodo oz. podati pripombe v zvezi z uporabo zemljišč. Predaja bo potekala po krajih, datumih in urah, kakor je bilo navedeno v vpoklicu.

(bš)

slovenska vojska
krško
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja