Skip to main content
V Posavju 7.5° C Sobota, 4. februar 2023
01.10.2019
08:36
Foto: Doroteja Jazbec
Ob petkovem svetovnem dnevu turizma je KTRC Radeče pod že uveljavljenim sloganom "Vsi na plac" pripravil drugi ŠtantFesta, na katerem so se na radeški tržnici predstavili lokalni ponudniki in društva.

2. ŠtantFest v Radečah

RADEČE Začetek ŠtantFesta so s pesmijo pripravili Svibančki, učenci Podružnične šole Svibno, nakar je v.d. direktorice KTRC Radeče, Duška Kalin kratko predstavila dogodek, ki je pravzaprav nadaljevanje projekta Vsi na plac!, v katerem je še posebej zaživela radeška tržnica, medtem ko bile skorajda celo preteklo leto organizirane številne aktivnosti (različne degustacije in priprava zmešančkov za otroke, predstavitve kulinarično-turistinih produktov, delavnice zdravega življenjsega sloga, sobotni zajtrki ipd), Zbrane je na zadnji v šopku številnih prireditev ob septembrskem občinskem prazniku nagovoril tudi župan Občine Radeče, Tomaž Režun.

Turistični krožek radeške osnovne šole se je predstavil z projektom NjaMMost, Ribiška družina Radeče s pripravo lokalno ulovljenih in sveže pripravljenih rib, predsednik Čebelarskega društva Radeče je ponudil kavo z medom in kruh z medom, mladinski center Pojnt Radeče je poskrbel za pripravo palačink, predstavniki kmetij Korbar, Mrtnač in Mehak so ponudile njihove, doma pridelane dobrote, učenke gostinskega izobraževalnega programa Srednje šole Zagorje pa so mimoidoče osvežile z jagodnim kokteljlom in funštrcem.

Znan radeški čebelar Ludvik Kos je imel za ljubitelje medu na volju čebelje izdelke in za degustacijo medene ocvrte miške, Kmetija Ključevšek je razvajala brbončice z domačimi jogurti različnih okusov, kmetija Kodrič pa je ponudila na svoji stojnici domača jajca.

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec):

Z mesnimi izdelki sta bila prisotna predstavnika Mesnin Bajec iz Šmartna pri Litiji in kmetije Štupar iz Dvora pri Žužemberku, Sebastjan Lipec je v družbi Nala Martinčič iz Gostilne Jež popekel koščke prašiča krškopoljca, okusen pražen krompir z jurčki pa so med obiskovalce delili člani Turističnega društva Radeče.

Društvo kmečkih žena Arnika je postreglo z doma pripravljenim mlečno-zeliščnim namazom in pekovskimi izdelki izpod pridnih rok njihovih članic, Hortikulturno društvo Radeče je poskrbelo za majhna darilna pakiranja zelišč za pripravo časa in tudi svežih za posaditi, Manca narejeno s srcem pa je razstavila ročno izdelan nakit.

Prireditev, ki se je začela ob šesti uri, se je tekom obiskovanja stojnic in klepeta med obiskovalci, razživela v prijetno druženje. Blizu 20 ponudnikov oziroma razstavljalcev je tako poskrbelo za živahen uvod v zadnji septembrski konec tedna, KTRC Radeče kot organizator pa se s tem še nekoliko bolj približal enemu od ciljev radeške tržnice - povečanju atraktivnosti le-te in posledično tudi spodbuditvi oziroma povečanju zanimanja lokalnega prebivalstva za zdravo hrano.

Doroteja Jazbec

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi