Skip to main content
V Posavju -0.7° C Petek, 28. januar 2022
16.04.2020
10:03
Splošna bolnišnica Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V Splošni bolnišnici Brežice bodo v skladu z usmeritvami Ministrstva za zdravje od četrtka, 16. aprila 2020, dalje pričeli s postopnim sproščanjem izvajanja zdravstvenih pregledov in posegov.

Postopno sproščanje izvajanja zdravstvenih pregledov in posegov

Splošna bolnišnica Brežice

BREŽICE Kot so sporočili iz Splošne bolnišnice Brežice, bodo od četrtka, 16. aprila, začeli s postopnim sproščanjem izvajanja zdravstvenih pregledov in posegov. Paciente bodo vablili pisno ali jih bodo kontaktirali osebno s klicem po telefonu.

 

 

 

Nekaj navodil in usmeritev pred obiskom

Če opazite znake respiratornega infekta ali ste bili v stiku s COVID-19 okuženim pacientom ...

Kot pravijo v bolnišnici, boste v pisnem ali ustnem vabilu prejeli datum in uro pregleda oz. posega ter navodila za obravnavo. V kolikor se bodo pri vabljenem pacientu pokazali znaki respiratornega infekta (povišana temperatura, kašelj, bolečine v grlu, žrelu, nahodni znaki, bolečine v mišicah) ali so bili v morebitnem stiku s COVID-19 okuženim pacientom ali osebo s sumom na okužbo s COVID-19, to sporočijo po telefonu, da bodo prejeli nadaljna navodila glede datuma pregleda.

Na pregled pridite ob točno določeni uri in z zaščitno masko

Ob tem zaradi zagotavljanja varnosti v času epidemije prsoijo, da pacienti pridejo na naročen termin ob točno določeni uri in z zaščitno masko, ki si jo zagotovijo in nadenejo že pred vstopom v samo bolnišnico.

Nadzor vabljenih pacientov

Pred vstopom v bolnišnico epidemiološka anamneza pacienta

Ob tem bodo v Splošni bolnišnici Brežice pred vhodom v objekt, kjer bo potekala zdravstvena obravnava, izvajali nadzor vabljenih pacientov in preverili epidemiološko anamnezo pacienta. "V kolikor bo ocenjeno, da obstaja sum naokužbo s COVID-19, pacient ne bo mogel opraviti zdravstvenega pregleda," dodajajo v sporočilu.

(bš)

brežice
splošna bolnišnica brežice
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja