Skip to main content
V Posavju 10.8° C Ponedeljek, 10. maj 2021
16.12.2020
19:14
Splošna bolnišnica Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V Splošni bolnišnici Brežice so v zadnjih tednih dobili več donacij v različnih oblikah. Pravijo, da so vsake donacije veseli, ob tem pa so sprejeli tudi eno pomembno odločitev.

Tudi z donacijami do novega ventilatorja in prostorov za intenzivno terapijo

BREŽICE V Splošni bolnišnici Brežice pravijo, da so v zadnjih tednih prejeli klice občank in občanov, "ki bi želeli donirati sredstva za pomoč pri nakupu zaščitne opreme za zaposlene in nakupu potrebnih naprav za oskrbo najtežjih bolnikov okuženih s COVID-19."  Do začetka prejšnjega tedna so v bolnišnici sicer prejeli več donacij v različnih oblikah, v medicinskem in nemedicinskem materialu, pa tudi za 33.825 evrov donacij finančnih sredstev.

Splošna bolnišnica Brežice

Nov prostor za dva pacienta s COVID-19, ki bi potrebovala intenzivno terapijo

Kupili bodo dodatni ventilator

V Splošni bolnišnici Brežice so se odločili, da bodo za čas epidemije organizirali dodatni prostor za intenzivno terapijo. V ta prostor bi lahko hkrati namestili dva pacienta okužena s SARS-CoV-2 virusom, ki bi potrebovala intenzivno terapijo. V bolnišnici bodo za ta namen kupili en dodatni ventilator. Kot pravijo, je vrednost naložbe 25.000 evrov.

"Donacije v dragoceno pomoč pri zagotavljanju najboljših možnih pogojev"

"Donacije nam bodo v dragoceno pomoč pri zagotavljanju najboljših možnih pogojev za obravnavo bolnikov znotraj obstoječih prostorskih možnosti bolnišnice," ob tem dodajajo v Splošni bolnišnici Brežice.

Svoj prispevek lahko nakažete na TRR

Namen nakazila: COVID-19

Ob tem pa vse, ki bi želeli pomagati pri nakupu, obveščajo, da lahko prispevek nakažejo na TRR SI56 0110 0603 0276730 z namenom nakazila COVID-19.

(bš)

splošna bolnišnica brežice
brežice
koronavirus

Pridružite se nam