Skip to main content
V Posavju 6.4° C Sreda, 7. december 2022
31.08.2020
08:27
Sprememba vremena, iz poletja v jesen
Grafika: ePosavje.com
Ob koncu poletja in skorajšnjem začetku jeseni smo se pogovarjali z ljubiteljskim vremenoslovcem Brankom Slivškom. Kaj pravi za letošnje poletje in kdaj bomo vstopili tudi v vremensko jesen?

"Letos je bilo enkrat manj vročih dni kot lani"

Lani dni z najvišjo temperaturo nad 30°C skupaj 65, letos zgolj 30

KRŠKO Po besedah našega sogovornika letošnje poletje odstopa od lanskega predvsem po številu vročih dni, ko je najvišja dnevna temperatura v dnevu presegla 30°C. "Letos je bilo 30 dni nad 30°C, v lanskem letu je bilo takšnih dni 65. Letos je vročih dni enkrat manj," je povedal Branko Slivšek, ki podatke zbira na vremenski postaji v Leskovcu pri Krškem.

Kako je bilo z nevihtami?

Letošnje poletje sicer po njegovih besedah po številu neviht ne odstopa od lanskega leta. "Največ padavin smo imeli v poletju, letos je bila v prvih mesecih izrazita suša in tudi zdaj ne dosegamo povprečja glede na količino padavin," pravi sogovornik. Sprememba iz poletja v jesen pride prav ob koncu meseca avgusta. "V noči na ponedeljek se bo ohladilo in potem predvidevamo, da bo temperatura ostala nekaj okrog 20°C," pove z nasmehom na obrazu o tej prijetni temperaturi.

Kako kaže?

V nedeljo se bo čez dan začelo oblačiti. Na Agenciji Republike Slovenije za okolje pravijo, da se bodo padavine od zahoda postopno širile proti vzhodu, vmes bodo nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. V vzhodni Sloveniji bo do večera suho vreme, pihal bo jugozahodni veter.

Več v torek ob 20. uri v oddaji Posavski tednik.

(bš)

vreme v posavju
krško
video

Pridružite se nam