Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
08.11.2021
20:21
Policija, 0.0 šofer
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Policisti Policijske postaje Sevnica so minuli konec tedna, tudi zaradi bližajočega Martina in veselih praznovanj, preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil.

89 voznikov so preverili z alkotestom

SEVNICA Policisti so v nadzoru ustavili 108 voznikov in 89 voznikom odredili preizkus alkoholiziranosti z alkotestom. In kot pravijo, je pet voznikov vozilo pod vplivom alkohola, najvišja izmerjena stopnja alkoholiziranosti je bila 1,08 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Dva pijana vozniškega izpita sploh še nista opravljala

Dva izmed alkoholiziranih voznikov sta vozila kljub temu, da nimata vozniškega dovoljenja, saj še nista opravljala vozniškega izpita. Policisti so še petim kršiteljem zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilne naloge, štiri pa zaradi kršitev tudi opozorili. In kot napovedujejo, bodo policisti s pogostejšim preverjanjem psihofizičnega stanja voznikov nadaljevali tudi v tem tednu.

Sevničana v petek ostala brez svojih avtomobilov

Med kontrolo prometa v Sevnici so sevniški policisti v petek nekaj po 13. uri ustavili voznika osebnega avtomobila Toyota rav 4. Policisti so ugotovili, da 52-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran avtomobil.

Možakar je kazal znake alkoholiziranosti, pa so mu odredili preizkus in v litru izdihanega zraka je ta pokazal 0,80 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Drugi Sevničan je napihal še malo več

Okoli 20. ure so v Sevnici ustavili 53-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelj, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,08 miligramov alkohola. Policisti so mu avtomobil zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

(eP)

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja