Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
21.03.2020
17:06
Dva potrjena primera v Zdravstvenem domu Sevnica
Grafika: ePosavje.com
Kot je povedala direktorica Zdravstvenega doma Sevnica, so zabeleižili dva potrjena primera okužbe s COVID-19. "Situacija, s katero se soočamo, je resna," pravi direktorica Vladimira Tomšič.

"Mi smo v službi, v skrbi za vas … ostanite doma za naše skupno zdravje!"

Zaposleni v Zdravstvenem domu Sevnica

V Sevnici dva potrjena primera z okužbo virusa COVID-19

SEVNICA Kot je povedala Vladimira Tomšič, direktorica Zdravstvenega doma Sevnica, "se žal okužbam že zaradi narave širjenja tudi v Sevnici ne moremo izogniti. Trenutno sta na našem območju dva potrjena primera." Kakor dodaja, je situacija, s katero se soočamo, resni.

Držite se vseh predpisanih pravil pri obvladovanju okužbe!

Ob tem občane pozivajo, da se držijo vseh pravil, ki so predpisana pri obvladovanju okužbe COVID-19 s strani NIJZ in MZ.

Sevničani boste na dom prejeli letak

"Skupaj z občino, županom in štabom civilne zaščite smo pripravili informativni letak, ki ga bo po pošti prejelo vsako gospodinjstvo v občini," pravijo Tomšičeva.

NMP Sevnica

Med zdravstvenimi delavci in v socialno varstvenih zavodih v občini ni okužb

V Zdravstvenem domu Sevnica med zdravstvenimi delavci ni potrjenih okužb, ravno tako nimajo potrjenih okužb v treh socialno varstvenih zavodih v občini – Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca s 350 oskrbovanci, Domu upokojencev Sevnica s 120 oskrbovanci in v Trubarjevem domu upokojencev na Loki pri Zidanem mostu z 250 oskrbovanci.

Od ponedeljka zaprtje Zdravstvene postaje Krmelj

S ponedeljkom bodo sicer zaprli Zdravstveno postajo Krmelj.

Apel zdravstvenim delavcem iz Zdrastvenega doma Sevnica

"Spoštovanje in razvijanje humanih vrednot zdravstvenega poklica nam je posebno sedaj, ko smo ob razglašeni epidemiji na veliki preizkušnji, vodilo in spodbuda pri zahtevnem delu in nam daje moči za osebnostno rast ter zadovoljstvo pri delu. Seveda pa zdravstveni delavci v tako stresni situaciji kot je prekinitev in čakanje na delo doma na eni strani in na drugi strani povečane psihofizične obremenitve med delom, izraziteje pokažejo svojo pravo osebnostno noto," pravijo v Zdravstvenem domu Sevnica.

NAPOVEDUJEMO: Pogovor z direktorico Zdravstvenega doma Sevnica v nadaljevanju dneva.

(bš)

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja