Skip to main content
V Posavju 0.3° C Petek, 27. januar 2023
06.08.2022
08:13
Foto: ePosavje.com
Na modrih conah v Sevnici so s 1. avgustom nameravali uvesti plačljivo parkiranje, a se to do jeseni še ne bo zgodilo. Prav tako jeseni pa bo zaživelo novo brezplačno parkirišče.

Zamude pri dobavi parkomatov

Parkirni režim v samem mestu Sevnica je sledil ciljem urejanju mirujočega prometa, je v izjavi povedal župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk. "Za ureditev mirujočega prometa potrebujemo tudi tehniko, to so štirje novi parkomati na večih lokacijah, da so bližje, postavljeni na parkirišča, kjer pričakujemo večjo frekvenco parkiranja. Žal v tem času ti parkomati niso dobavljivi, tako kot je bilo načrtovano in zato bomo zamaknili uvedbo tega novega režima do dobave teh parkomatov ter sledili cilju ureditve in izboljšanju parkiranja v mestu," je dejal župan.

Sevničanom se obeta novo brezplačno parkirišče v starem delu mesta

Ob tem je izpostavil, da jeseni načrtujejo vzpostavitev novega parkirišča v starem mestnem jedru Sevnice, ki ne bo pod režimom modre cone in bo za razliko od parkirišča na Glavnem trgu namenjeno dolgoročnemu parkiranju. "Z ukrepi povečanja števila parkirnih mest skušamo pripomoči k boljšemu parkiranju v samem mestu. Urejanje parkiranja je nekako proces, ki poteka nenehno, zato da izboljšamo dostopnost predvsem strankam lokalov, za zaposlene in stanovalce pa zagotavljamo dodatna parkirišča za dolgotrajno parkiranje, ki so nekoliko odmaknjena," je še povedal Srečko Ocvirk.

(eP)

sevnica
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja