Skip to main content
V Posavju 6.8° C Sobota, 4. februar 2023
04.11.2021
09:26
Sevnica ob občinskem prazniku
Foto: ePosavje.com
Če oktobra praznujejo v Brežicah, se novembra veselijo v Sevnici. Tam letošnje leto ocenjujejo kot delovno in uspešno, pred njimi so v naslednjem letu številne investicije in pomembni projekti.

Tretjina proračuna namenjena razvojnemu delu

SEVNICA Ob prazničnem novembru v Sevnici letošnje leto ocenjujejo kot delovno in uspešno. Župan Srečko Ocvirk pravi, da je bilo leto precej drugačno od tistih povprečnih let - tudi zaradi koronakrize. "Letošnje leto je bilo nekoliko manj zaznamovano z učinki koronakrize kot preteklo leto. V tem letu smo izvedli izredno veliko investicijskih aktivnosti, kjer je bila tretjina proračuna namenjena razvojnemu delu, s čimer pridobivamo nove vrednosti, vzpodbudo v okolju," dodaja Ocvirk.

Brez večjih težav pri zagotavljanju kapacitet predšolske vzgoje

V Sevnici so po besedah župana zadovoljni s potekom predšolske vzgoje in da nimajo večjih težav pri zagotavljanju kapacitet predšolske vzgoje. "To je izjemno pomembna vzpodbuda za vse mlade starše, to je izredno pomembna dejavnost," pravi Ocvirk in spomne na dobre izkušnje v šolstvu, pri varstvu socialno šibkejših ter pri varstvu starejših. "Na teh programih potreba po sredstvih vsako leto narašča, tudi v tem letu je narastla. Smo spreminjajoča družba in vsako leto socialno bolj občutljivi in s tega naslova lahko rečem, da se ta strošek povečuje."

(bš, eP)

sevnica
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja