Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
27.08.2021
10:39
Sevnica, novo krožišče in nadvoz
Foto: ePosavje.com
V Sevnici so pričeli s projektom urejanja poslovne cone v Šmarju. Pogodbo so nedavno podpisali, z deli bodo pričeli vsak čas. Osrednji objekt tega projekta je nov nadvoz preko železniške proge.

Nov nadvoz in krožišče v Sevnici

SEVNICA Nov nadvoz bo premostil železniško progo Sevnica – Trebnje in bo s tem izboljšan celotni potek prometa na tem območju. "Nov nadvoz bo rešil zapornice vsaj z ene strani v poslovno cono, v industrijsko cono na Savski cesti," nam je v sredo povedal sevniški župan Srečko Ocvirk.

1,6 milijona evrov vreden projekt

Gre za 1,6 milijona evrov vreden projekt, 1,2 milijona sredstev bodo pridobili iz evropskega kohezijskega sklada, ostalo bo krila občina iz proračuna. Izgradnja nadvoza bo potekala v letošnjem in prihodnjem letu, v sklopu projekta pa bo Direkcija za infrastrukturo na križišču, ki je zdaj nepretočno in večkrat povzroča zastoje, uredilo krožišče.

Sporazum za krožišče še ni podpisan

"Za krožišče, spremembo križišča v krožišče, sporazum še ni podpisan, vendar projekt je v državnem načrtu razvojnih programov za prihodnje leto," dodaja Ocvirk.

Konceptualno usklajen projekt

Projekt je sicer konceptualno usklajen z načrtovanimi projekti Direkcije za infrastrukturo na tem območju, natančneje posodobitvami širšega območja Železniške postaje Sevnica.

Sevnica, železniško vozlišče

Sevnica je eno pomembnejših vozlišč na slovenskem železniškem zemljevidu, kjer se na Kvedrovi cesti križata regionalna železniška proga Sevnica - Trebnje in glavna železniška proga Zidani Most - Dobova. S projektom nadgradnje železniške postaje Sevnica bodo povečali zmogljivost postaje in stopnjo varnosti prometa, infrastruktura bo uporabniku prijaznejša, kategorijo proge pa bodo dvignili na D4.

Da bodo lahko na postaji trije potniški vlaki naenkrat

In ne samo, odpravili bodo križanja voznih poti lokalnih potniških vlakov na progi Sevnica-Trebnje, s prilagoditvijo tirne in peronske infrastrukture bodo zagotovili učinkovit prestop potnikov tako, da bodo lahko  na postaji sočasno trije potniški vlaki - vlak za smer Dobova, vlak za smer Zidani Most, vlak za smer Trebnje. > PREBERI VEČ

(bš, eP)

sevnica
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja