Skip to main content
V Posavju 19.8° C Sobota, 1. oktober 2022
07.09.2020
13:28
V Sevnici so v petek objavili dva javna razpisa - enega za štipendiranje bodočih prevzemnikov kmetij, drugega za dodelitev štipendij za deficitarne poklice v občini Sevnica za šolsko leto 2020/2021.

Sevničani objavili dva javna razpisa

Štipendiranje bodočih prevzemnikov kmetij

SEVNICA Z razpisom za štipendiranje bodočih prevzemnikov kmetij želijo finačno podpreti izobraževanje rednih dijakov, študente kmetijske, živilske in gozdarske stroke iz občine, ki bodo po končanem šolanju ostali in delali na domači kmetiji kot njeni bodoči prevzemniki. "Cilj ukrepa je povečati strokovno usposobljenost nosilcev kmetijskih gospodarstev, s čimer se spodbuja tudi uvajanje novih znanj in tehnologij kmetijske proizvodnje. Štipendija bo znašala do 170 evrov mesečno na upravičenca in se bo izplačevala 12 mesecev, v času trajanja celotnega šolskega oziroma študijskega leta 2020/2021. Celotna višina razpisanih sredstev je 14.280 evrov," pravijo na Občini Sevnica.

10 štipendij za deficitarne poklice

Za katere vse poklice?

Ob tem so v šolskem letu 2020/2021 razpisali tudi deset štipendij za izobraževanje za pridobitev izobrazbe za deficitarne poklice kamnosek, izdelovalec kovinskih konstrukcij, oblikovalec kovin-orodjar, strojni ključavničar, strojni mehanik, elektrikar, avtokaroserist, avtoserviser, pek, mesar, slaščičar, gastronomske in hotelske storitve (kuhar), natakar, mizar, zidar, klepar-krovec, izvajalec suhomontažne gradnje, slikopleskar-črkoslikar, tapetnik, pečar, polagalec keramičnih oblog, gozdar, dimnikar, inštalater strojnih instalacij, gastronomsko-turistični tehnik, gastronomski tehnik, strojni tehnik, elektrotehnik in lesarski tehnik.

"Zagotavljanje ustreznega kadra na trgu dela glede na povpraševanje delodajalcev"

Kot dodajajo v sporočilu, bodo štipendije dodelili posameznikom z namenom zagotavljanja ustreznega kadra na trgu dela glede na povpraševanje delodajalcev ter spodbujanja vpisa na vrste in področja izobraževanja, ki pospešujejo gospodarski razvoj in izboljšujejo zaposljivost ter tistih področij izobraževanja, za katere ni dovolj zanimanja. "Skupna višina razpisanih sredstev znaša 9.600 evrov. Višina mesečne štipendije znaša 80 evrov, štipendija pa se izplačuje mesečno za 12 mesecev v šolskem letu."

Rok za oddajo vlog: 16. oktober

Rok za oddajo vlog pri obeh razpisih je 16. oktober, več informacij pa je objavljenih na občinski spletni strani.

(eP)

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja