Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
19.02.2020
12:55
Venezuela - španske Benetke
Foto: Večgeneracijski center Sevnica
Antični filozof Sokrat je prišel do spoznanja, ki pravi: »Vem, da nič ne vem!«

Španske Benetke

SEVNICA Resnično modrost torej dosežemo šele takrat, ko uvidimo, kako malo razumevanja posedujemo o življenju, drugih in svetu okoli nas. Ta misel me je spreletela ob poslušanju predstavitve o Venezueli, ki jo je za mlade v Mladinskem centru Sevnica pripravila Anny Christina Millau-Gračner, prostovoljka Družinskega inštituta Zaupanje. Obmorska država na severu Južne Amerike je svoje ime je dobila po Benetkah, saj Venezuela po špansko pomeni male Benetke.

Našo dejavno prostovoljko Anny je iz Venezuele v Slovenijo pripeljala ljubezen. Anny nas bogati tako iz kulturnega, geografskega in zgodovinskega vidika, kot tudi na področju kulinarike. Večkrat nas razvaja z značilnimi in zelo okusnimi venezuelskimi jedmi. V zelo kratkem času se je odlično naučila govoriti slovenski jezik, nam pa bogati program dejavnosti z uricami španskega jezika. Zelo se zabavamo in smo veseli, da je postala del naše prostovoljske skupnosti.

Program Večgeneracijski center Posavje v Sevnici sofinancirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in Evropski socialni sklad ter Občina Sevnica. V program je v Sevnici vključenih več kot 300 uporabnikov. Več informacij o programu je dostopnih na spletni strani večgeneracijskega centra (www.vgc-posavje.si).

Družinski inštitut Zaupanje
Margareta Lešnik, strokovna sodelavka

sevnica
večgeneracijski center posavje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja