Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
03.07.2019
20:07
Foto: arhiv ePosavje
Člani Občinskega sveta Občine Sevnica so na junijski seji sprejeli predlog Strategije za mlade za obdobje od 2019 do 2024.

Vsebino strategije so ustvarjali mladi

Strategija za mlade je v Sevnici nastajala daljše obdobje, njeno vsebino pa so ustvarjali predvsem mladi, torej tisti, ki jim je namenjena. Eden izmed njenih poglavitnih ciljev je spodbujati družbeno participacijo mladih, to je večje vključevanje v družbeno aktivne skupine, kot so na primer različna športna in kulturna društva. 

Od analize potreb do iskanja rešitev

"V prvem delu smo pripravili analizo potreb in želja v lokalnem okolju, zatem pa smo skupaj z mladinskimi organizacijami, društvi, Občino Sevnica in s še nekaterimi organizacijami pristopili k iskanju rešitev," pove direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek. Tako je nastal predlog strategije, vanj pa so zajeta področja kot sta zaposlovanje in stanovanjska problematika.

S strategijo želijo odgovoriti na izzive mladih

S Strategijo za mlade želijo odgovoriti na izzive mladih, ki se zelo hitro spreminjajo in se prilagajajo sodobnemu svetu. Predlog strategije so občinski svetniki sprejeli, hkrati pa so potrdili tudi operativni program za leti 2019 in 2020.

Ansat TV

sevnica
posavski tednik
ansat tv
video

Pridružite se nam