Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
07.06.2019
14:18
Foto: arhiv ePosavje
V sevniški občini v petek in soboto pripravljajo več zanimivih dogodkov. Dobrodelna prireditev OŠ Ane Gale Sevnica, Sevniški likovni shod in obeležitev dneva Primoža Trubarja so le nekatere.

V sevniški občini bo živahno

Dobrodelna prireditev OŠ Ane Gale Sevnica

Osnovna šola Ane Gale Sevnica v petek ob 17. uri vabi na dobrodelno prireditev »To sem jaz«. Dogodek se bo odvijal v Kulturni dvorani Sevnica. Nastopili bodo učenci z gosti: Klapa Parangal, Plesna šola Lukec in Luna Pikl. Mednarodni XIX.

Sevniški likovni shod Grad 2019

Sevniška izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti in Zveza kulturnih društev Sevnica v soboto, 8. junija, organizirata mednarodni XIX. Sevniški likovni shod Grad 2019. Teme letošnjega likovnega shoda so »Abstrakcija«, »Oblaki nad mojo streho« in ustvarjanje po svobodni temi.

Obeležitev dneva Primoža Trubarja

8. junij je dan Primoža Trubarja, slovenski državni praznik, ki je namenjen osrednji osebnosti slovenskega protestantizma. V Loki pri Zidanem Mostu bodo ta praznik obeležili v petek, 7. junija, ob 19. uri na cerkvenem dvorišču pri spomeniku Primoža Trubarja. V programu bodo nastopili učenci podružnične šole Loka pri Zidanem Mostu, Sabina Kožar in člani gledališke skupine Kulturno društvo Primož Trubar Loka.

Kulturno kulinarični večer ljubezenskih pesmi

V soboto, 8. junija, bo na sevniškem gradu v sklopu Sevniškega grajskega poletja 2019 potekal kulturno kulinarični večer. Ta bo postregel z ljubezenskimi napevi v izvedbi okteta Jurij Dalmatin iz Boštanja in testeninami Gabaroni, ki jih bodo kuhali v živo v atrijskem gradu. Dogodek se prične ob 19. uri, v atriju Gradu Sevnica. Vstop je prost.

Občinska uprava Občine Sevnica

sevnica
napovednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi